- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דאהר נ' ענזי
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
22397-11-10
29.6.2011 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: |
: |
| החלטה | |
החלטה
בפני התנגדות לביצוע שטר, המוגשת ביחס לשיק על סך 25,000 ₪, ליום 28.12.01. ההתנגדות הוגשה באיחור רב, ביום 6.10.10, כאשר המועד האחרון להגשתה חל ביום 5.4.07, ועל כן צורפה בקשה להארכת מועד.
על פי החלטתי, הגיב המשיב לטענות ההתנגדות והבקשה להארכת מועד.
לטענת המבקש, מדובר בשיק שניתן לבטחון לעסק בשם "בני חאפד גאנם", ממנו רכב בשנת 2001 טרקטור. על פי המפורט בהתנגדות, הוסכם בין הצדדים כי בתמורה לטרקטור יספק המבקש לאותו עסק אבן, בכמות של 27 משאיות. המבקש סיפק את רוב האבן כמוסכם, למעט 3 משאיות אחרונות, וזאת לאחר שדרישתו כי ייחתם שטר מכר, אשר יאפשר לו להעביר את הבעלות על הטרקטור, לא מולאה על ידי המוכר.
אשר למועד הגשת ההתנגדות טוען המבקש, כי ידע על פתיחת התיק בלשכת ההוצאה לפועל בשנת 2007, ופנה למי מבעלי העסק הנ"ל, אשר השיב לו כי התיק נפתח בטעות, וכי הוא יפעל לסגירתו. המבקש הסתמך על כך, והניח כי התיק נסגר, עד אשר לאחרונה החלו לנקוט נגדו הליכי הגבלות בלשכת ההוצאה לפועל.
המשיב טוען, כי הוא צד שלישי, וכי טענות המבקש אינן יפות כלפיו, וכי טענת המבקש בדבר הסכמה לסגירת התיק מיוחסת לאדם שאינו צד לתיק.
סבורני כי לגופו של עניין מעלה המבקש הגנה, אשר ראויה לבירור ולליבון. טענתו היא, כי השיק שימש כבטחון, וכי לא התקיים, למעשה, התנאי אשר זיכה את אוחזו בהגשת השיק לביצוע. אשר לשאלת מעמדו של המשיב ביחס לשיק, נראה כי אף זו טעונה בירור, שכן נראה כי מדובר בבני אותה משפחה, אשר עמה ביצע המבקש, כטענתו, את עיסקת הרכישה של הטרקטור.
אשר למועד הגשת ההתנגדות, הרי שזו הוגשה באיחור רב, של מספר שנים. המבקש עצמו טוען, כי חאפד סאמי, שאינו המשיב ואינו הזוכה שפעל נגדו בלשכת ההוצל"פ, מסר לו שיסגור את התיק. גם אם קיימים קשרים עסקיים בין חאפד סאמי לבין המשיב, באופן שמצדיק הסתמכות של המבקש על אותה הבטחה, ראוי היה כי המבקש יבדוק כי אכן התיק נסגר כמובטח, במיוחד בנסיבות האמורות.
סבורני כי האיזון הראוי בין זכויות הצדדים, כאשר מצד אחד עולות שאלות המצדיקות בירור בפני ביהמ"ש, ויש להגשים את זכות הגישה לערכאות, ומן הצד האחר עומדת שאלה של הארכת מועד בת שלוש שנים וחצי לערך, יהא בחיוב המבקש בהוצאות משמעותיות, לצד מתן הרשות להתגונן.
על כן, אני מורה על קבלת ההתנגדות.
אני מחייבת את המבקש בהוצאות המשיב, ללא קשר לתוצאות הסופיות, בסכום של 4,000 ₪. סכום זה על המבקש לשלם תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ"ז סיון תשע"א, 29 יוני 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
