- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ד"מ 55577-01-15 אבו עאמריה נ' גני ירושלים מורדוך בע"מ
|
ד"מ בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
55577-01-15
1.3.2015 |
|
בפני הרשם: טארק חסנין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: עלי אבו עאמריה עו"ד כאסתרו דאוד |
הנתבעת: גני ירושלים מורדוך בע"מ עו"ד חגי דניאל |
| החלטה | |
-
מונחת לפניי בקשת הנתבעת לחיוב התובע בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
-
במסגרת הבקשה והתשובה לתגובת התובע, טוענת הנתבעת כי בעקבות הגשת התביעה היא נאלצה לאתר את המסמכים בארכיב שלה תוך שהדבר גרם לה להוצאות רבות ולבזבוז זמן ומשאבים. הנתבעת טוענת כי עמלה רבות על הכנת הבקשה לסילוק על הסף וכתב ההגנה וכי התובע לא טרח ליידע אותה על הגשת הבקשה למחיקת התביעה ועל מתן פסק הדין, דבר שהיה חוסך את כל הוצאותיה.
הנתבעת טוענת כי התובע כלל לא טרח ליידע אותה אודות הגשת הבקשה לא בכתב ואף לא בשיחה טלפונית. מעיון בבקשה למחיקת התביעה והתגובה לבקשה לחיוב בהוצאות עולה כי התובע כותב בכותרת הבקשה והתגובה כי הנתבעת מיוצגת כל פעם על ידי עו"ד אחר שאיננו ב"כ הנתבעת דבר אשר מעיד ומוסיף על מחדליו ורשלנותו של התובע הזועקים לשמיים.
-
התובע מתנגד לבקשה. התובע מודה כי התביעה הוגשה בטעות וכי מאחר והתובע אינו מבין את השפה העברית התבלבל בין הנתבעת בתיק זה לבין מעבידה אחרת. התובע טוען כי עותק מהבקשה למחיקת התביעה נשלחה בדואר לכתובת הנתבעת מאחר ובשלב זה לא ידע אם הנתבעת מיוצגת על ידי עו"ד. ב"כ התובע סבור כי הנתבעת לא פעלה לצמצום נזקיה. כך, היה על נציג הנתבעת לפנות אליו טלפונית ולהודיע לו על הטעות או אי ההבנה ולחסוך בכך הוצאות מיותרות. התובע מוסיף וטוען כי כתב התביעה נמסר לידי הנתבעת ביום 29.01.15 והיה עליה להגיש כתב הגנה מטעמה בתוך 15 ימים אולם הגישה כתב הגנה ובקשה לסילוק על הסף ביום 16.02.15, קרי בחלוף 15 ימים.
-
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובת התובע ובתשובת הנתבעת ובכלל החומר שבתיק הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל. וזאת מן הטעמים המפורטים מטה.
-
ביום 26.01.15 הגיש התובע את תביעתו בסדר דין מהיר. וביום 31.01.15 הגיש בקשה למחיקת התביעה ללא צו להוצאות בשים לב לכך כי הנתבעת טרם הגישה כתב הגנה מטעמה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
