מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גראבלי ואח' נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גראבלי ואח' נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 25/07/2011 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
31468-03-10
24/07/2011
בפני השופט:
1. אסתר קובו
2. סגנית נשיאה


- נגד -
התובע:
סילבראס גראבלי
הנתבע:
מדינת ישראל – משרד הפנים

החלטה

לפני בקשה לביטול החלטה שניתנה על ידי ביום 29.7.10, לפיה עתירתם של המבקשים נמחקה מחמת היעדר סמכות מקומית.

עסקינן בעתירה המבקשת להקנות למבקש 2, אזרח מצרי, מעמד של תושבות קבע בישראל, ולהורות למשיב לאפשר את המשך הליך התאזרחותו ואיחוד משפחות עם המבקשת 1, אזרחית ישראלית, ועם ילדיהם הקטינים, המבקשים 4-3.

בתאריך 28.4.10, לאחר הגשת העתירה, הודיע המשיב כי לאור מידע מגורמי ביטחון, הוא שוקל לסרב לבקשה מטעמים ביטחוניים. עם זאת, אפשר לבני הזוג, המבקשים 2-1, להעביר תגובתם בכתב תוך 30 יום. החלטה זו התקבלה במשרדי המשיב אשר בירושלים.

בדיון שהתקיים לפני בתאריך 23.5.10 ביקש ב"כ המבקשים שלא להעביר בשלב זה את העתירה לבית המשפט בירושלים, אך הוסיף כי לא יתנגד להעברתה. למבקשים ניתנה בהחלטתי שבהמשך לפרוטוקול הדיון, אפשרות להודיע על דרכי פעולותם והאם יש בדעתם להגיש עתירה חדשה, ולתקן את עתירתם הנוכחית, בין היתר נוכח החלטת המשיב מיום 28.4.10.

המבקשים בחרו להגיש "עתירה מתוקנת לצו הביניים", וזאת ביום 12.7.10. זו למעשה בקשה להתיר כניסתו של המבקש 2 לישראל, לביקור קצר בן חודש ימים. מטעמים שאינם ברורים, לא עדכנו המבקשים את עתירתם בעקבות החלטתו האחרונה של המשיב שהתקבלה בירושלים, אף על פי שזו ההחלטה הרלוונטית, לאחר שבעתירתם הלינו על כך כי לא קיבלו מענה לפניותיהם במשך תקופה ממושכת.

בנסיבות אלו, מצאתי לדחות את הבקשה לצו ביניים, ולמחוק את העתירה מחמת חוסר סמכות מקומית. זו ההחלטה מיום 29.7.10 עליה מלינים כעת המבקשים.

המבקשים לא הצביעו על נסיבות חדשות המצדיקות את ביטול החלטתי זו.

מבלי להידרש לטענותיהם של המבקשים כנגד התנהלות המשיב, ההחלטה שבליבה של המחלוקת היא זו מיום 28.4.10, שהתקבלה בלשכת המשיב בירושלים, ועל כן הסמכות המקומית לדון בעתירה – כמו גם בצווי הביניים שבגדרה - הינה לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים.

מטעמים אלו, לא מצאתי מקום לבטל החלטתי מיום 29.7.10. בד בבד, גם אינני מוצאת מקום להעביר את הדיון לבית המשפט העליון בירושלים, כפי בקשתם החלופית של המבקשים.

הבקשה נדחית.

המבקשים יישאו בהוצאות המשיב בסך של 3,500 ₪.

המזכירות תעביר העתק מהחלטתי זו לבאי כוח הצדדים.

ניתנה היום, כ"ב תמוז תשע"א, 24 יולי 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ