- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק פ 40180/05
|
פ בית המשפט המחוזי בתל אביב |
40180-05
5.4.2006 |
|
בפני : שהם אורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד ספי ברא"ז |
: עזרא סעדיה עו"ד ניל סיימון |
| גזר דין | |
1. הנאשם, עזרא סעדיה, הורשע לאחר משפט הוכחות בעבירה של שוד, לפי סעיף 402(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
העובדות הצריכות לעניין פורטו בהרחבה בהכרעת הדין. בקצירת האומר ראוי להזכיר כי מדובר בחטיפת תיקה של המתלוננת, קשישה כבת 80, אשר פסעה לתומה ברח' אחד במאי בחולון.
הנאשם הגיח מאחוריה, ומשך בחוזקה את התיק שהיה תלוי על כתפה של המתלוננת. כתוצאה מכך, נפלה המתלוננת אל הכביש ונגרמה לה חבלה חמורה. המדובר בשטף דם על זרוע יד שמאל ובחבלה, שנגרמה במפרק ימין וביד שמאל של המתלוננת.
לבקשת סנגורו הופנה הנאשם אל שירות המבחן לצורך הכנת תסקיר מבחן בעניינו. מתסקיר המבחן עולה כי מדובר בנאשם כבן 45, גרוש משנת 2004 ואב לחמישה ילדים.
הנאשם מנהל מערכת יחסים זוגית עם חברתו לחיים, ולבני הזוג בת משותפת. בני הזוג מתגוררים, ביחד עם בתם, בדירה בחולון.
לנאשם אין כל הרשעות קודמות, לבד מהרשעתו בתיק זה.
הנאשם סיים 12 שנות לימוד ושירת בצה"ל, שירות מלא כטכנאי קשר. לאחר שחרורו, עבד הנאשם בעבודות מזדמנות, בעיקר בשיפוץ דירות ובחשמלאות רכב. הנאשם סיפר לקצינת המבחן כי במהלך תקופת נישואיו הוא ניהל קשרים עם נשים אחרות, ולבסוף הוביל הדבר לסיום נישואיו.
בהתייחסו לעבירה בה הוא הורשע, מסר הנאשם כי היה נתון במצב של חוסר שליטה בשל שימוש בסמים, דבר שהביא לביצועה. הנאשם ביטא צער וחרטה על מעשיו, הגם שצויין בתסקיר המבחן כי לא ניכר אפקט רגשי משמעותי בדבריו של הנאשם, והוא מתקשה להתייחס לפגיעה בקורבן העבירה.
בשל השימוש האינטנסיבי שהוא עושה בסמים, ביטא הנאשם רצון מילולי להשתלב ביחידה לטיפול בנפגעי סמים ביפו, ולטענתו אף ערך בירור ראשוני בנוגע להשתלבותו ביחידה זו.
במהלך תקופת מעצרו בבית המעצר "הדרים", סיים הנאשם טיפול גמילה פיזי מסמים באמצעות שימוש בתחליף סם מסוג "אדולן". בדיקות השתן שניתנו על ידו, נמצאו נקיות משרידי סם.
קצינת המבחן, הגב' רונית נאור-חסון, התרשמה כי הנאשם מנהל, בעיקר בשנים האחרונות, אורח חיים שולי והתמכרותי, והינו מתקשה לקחת אחריות על אופן התנהלותו, כמו גם על התנהגותו בפרשה, נשוא כתב האישום.
בשל העובדה כי אישיותו של הנאשם מתאפיינת בקושי בקבלת גבולות וביכולת נמוכה של תובנה והפנמת חומרת מעשיו, אין הנאשם בשל להשתלב בטיפול גמילה מחוץ לכתלי הכלא. במצב דברים זה, נמנע שירות המבחן מכל המלצה בעניינו של הנאשם.
2. התובעת עו"ד ספי ברא"ז, ציינה כי מדובר בתקיפה של קשישה, באכזריות רבה ובלא כל חמלה. למרבה המזל הסתיים האירוע בחבלות קלות יחסית למתלוננת, הגם שהיה פוטנציאל ממשי לתוצאות חמורות הרבה יותר. הנאשם גילה אדישות לתוצאות מעשיו, ולהתרשמות קצינת המבחן חרטתו וצערו אינם כנים.
התובעת הפנתה לתסקיר שירות המבחן, שם נאמר כי אין לנאשם כוחות נפש להתמודד עם בעיית הסמים בה הוא נתון.
התובעת הגישה פסיקה ממנה עולה כי רמת הענישה לגבי עבריינים שהורשעו בעבירות דומות, נעה בין 3 ל- 5 שנים לריצוי בפועל. לפיכך, מבקשת התובעת לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה משמעותית, מאסר על תנאי, ולחייבו בתשלום פיצויים למתלוננת.
ב"כ הנאשם, עו"ד ניל סיימון, ציין כי ביקש את תסקיר שירות המבחן לצורך הוכחת העובדה כי הנאשם נגמל משימוש בסמים, במהלך תקופת מעצרו.
לנאשם אין כל עבר פלילי, למרות שאינו צעיר לימים, וזוהי הסתבכותו הראשונה והיחידה עם החוק.
לגישתו של הסנגור, מדובר בעבירת שוד המצוייה ברף הנמוך של העבירות מסוג זה. הסנגור הוסיף וטען כי הנאשם שהה במעצר לפרק זמן של כחודשיים ימים, ולאחר מכן שוחרר למעצר בית. בשל הפרה טכנית של תנאי השחרור ממעצר, חזר הנאשם ונעצר עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו.
עו"ד סיימון טען כי בנסיבות העניין יש להסתפק בתקופת מעצרו של הנאשם, המגעת כדי 9 חודשים, כמאסר ממשי, והסנגור סבור כי אין מקום לגזור על הנאשם תקופת מאסר נוספת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
