- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק פ 1561/04
|
פ בית משפט השלום חיפה |
1561-04
27.12.2005 |
|
בפני : ניצה שרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד גב' מיטל חן |
: שאדי אגבריה עו"ד מג'אד |
| גזר דין | |
הנאשם הורשע על ידי על סמך הודאתו בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום:
1. זיוף בכוונה לקבל דבר בנסיבות מחמירות - עבירה לפי סעיף 418 סיפא בצירוף סעיף 29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
2. שימוש במסמך מזוייף בנסיבות מחמירות - עבירה לפי סעיף 420 בצירוף 418 סיפא ו-29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
3. קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות - עבירה לפי סעיף 415 סיפא בצירוף סעיף 438 ו-29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
4. ניסיון קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות - עבירה לפי סעיף 415 סיפא בצירוף סעיפים 438, 25, 29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
עובדות כתב האישום:
במהלך השנים 2003-2001 ובסמוך לכך קשר הנאשם עם אנשים אחרים (41 מקרים) - (להלן: "האחרים"), המבקשים לעבור את מבחן התאוריה של משרד הרישוי ולהגיע לשלב המבחן המעשי כדי להונות את משרד הרישוי המחוזי בחיפה, וזאת עשה באמצעות זיוף מסמכים הקשורים ברישוי הנהיגה, שימוש בהם וקבלת הזכות באמצעותם לגשת למבחן המעשי במירמה וכל זאת מבלי שימלאו את התנאים המצטברים הנדרשים מהם (עמידה במבחן התאוריה).
במסגרת הקשר ולשם קידומו זייף הנאשם את מסמכי הרישוי כך:
במקרים בהם זייף הנאשם את טופס הבקשה לקבלת רישיון נהיגה, נהג הנאשם בעצמו או באמצעות אחר להוסיף את חותמות המשרד, חתימת הבוחן והתאריך באופן העשוי להיחזות כאילו נחתם על ידם וכאילו המבקש נבחן וקיבל ציון "עבר" בתיאוריה. לעיתים הוסיף הנאשם פרטים נוספים בכתב ידו, כגון: סוג המבחן.
הנאשם נהג למכור את הבקשות המזוייפות לקבלת הרישיון תמורת תשלום של אלפי שקלים והאנשים האחרים הציגו אותן למורי הנהיגה ולמשרד הרישוי (בדרך כלל למשרד שבמפרץ בחיפה) בכדי שיוכלו לגשת למבחן המעשי.
ב-2 מקרים (נוספים) זייף הנאשם בעצמו או באמצעות אחר את רישיון הנהיגה המגנטי שהיה לנהג, בכך שהנפיק רישיון אחר בדומה לרישיון המקורי, מילא והוסיף בו פרטים, כגון: דרגה של גורר תומך (דרוש קיום תנאים מצטברים לקבלת רישיון בדרגות גורר תומך).
במעשה הזיוף הפיק הנאשם עבור אותם נהגים רישיון זה מבלי למלא אחר התנאים המצטברים הנדרשים.
הנאשם מכר לאותם נהגים (2) - (להלן: "הנהגים") את רישיונות הנהיגה המגנטיים המזוייפים והם השתמשו בהם, נהגו באמצעותם והציגו אותם לגורמים שונים כשנדרשו לכך.
בכתב האישום נטען כי את מעשיו אלה ביצע הנאשם בצוותא עם אחרים בכוונה לרמות וללא סמכות בדין. המעשים בוצעו באופן הנחזה כאילו נעשו השינויים כדין, כאילו האחרים והנהגים מילאו אחר התנאים הנדרשים וכאילו המסמכים נחתמו והונפקו בידי משרד הרישוי.
הנאשם זייף את המסמכים בכדי לקבל באמצעותם תשלום מהאחרים ומהנהגים וכל זאת בכוונה שהאחרים יוכלו להיבחן במבחן המעשי מבלי לקיים את הדרישות בדין ולעבור את מבחן התאוריה והנהגים שיהיה בידם רישיון נהיגה "לגורר-תומך" מבלי שימלאו אחר התנאים המצטברים הנדרשים בחוק.
את מעשיו ביצע הנאשם בנסיבות מחמירות שמתבטאות בין היתר בריבוי המיקרים, בתכנון, בתחכום בהיקף המרמה, בסכומי הכסף, במשך הזמן ובפוטנציאל הפגיעה בבני אדם הטמון במעשים.
כתב האישום מפרט גם את התוצאה ממעשי הנאשם:
נתקבלו עבור 2 נהגים רישיונות נהיגה לגורר תומך מבלי שמילאו אחר התנאים הנדשים והם נהגו באמצעותו באותם כלי רכב.
הושגה במירמה עבור 41 אנשים אחרים הזכות להגיע למבחן המעשי של הנהיגה, בכך שנתקבל ציון "עבר" לגבי מבחן התאוריה בגוף הבקשה לרישיון הנהיגה והוצגו כמי שעמד בדרישות המקדמיות הנוספות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
