- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק פ 1061/05
|
פ בית המשפט המחוזי נצרת |
1061-05
7.1.2007 |
|
בפני : אהרן אמינוף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. עלי טאהא 2. עסכר טאהא |
| גזר דין | |
1. בכתב האישום המתוקן מיום 3/7/2006 (להלן - כתב האישום המתוקן), יוחסו לנאשמים העבירות הבאות:
א . סחר בסם מסוכן - עבירה לפי סעיפים 13+19א לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), התשל"ג - 1973 (להלן - הפקודה). לגבי נאשם 1 בלבד.
ב . הסתייעות ברכב לביצוע פשע - עבירה לפי סעיף 43 לפקודת התעבורה (נוסח חדש) התשכ"א-1961, לגבי נאשם 1 בלבד.
ג . החזקת סם מסוכן שלא לשימוש עצמי בלבד - עבירה לפי סעיף 7(א)+(ג) רישא לפקודה. לגבי שני הנאשמים.
ד . שיבוש מהלכי משפט - עבירה לפי סעיף 244 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 (להלן - חוק העונשין). לגבי שני הנאשמים.
ה . הפרעה לשוטר במילוי תפקידו - עבירה לפי סעיף 186 לחוק העונשין. לגבי נאשם 2 בלבד.
2. תחילה כפרו הנאשמים בעבירות המיוחסות להן בכתב האישום המקורי. לאחר שהוגשו מסמכים מטעם המאשימה, הגיעו הצדדים להסדר טיעון לפיו, כתב האישום יתוקן והנאשמים יודו בכתב האישום המתוקן, כשהטיעון לעונש יהיה פתוח.
3. להלן התמונה העולה מכתב האישום המתוקן :
א . במועדים הרלוונטיים לעובדות כתב אישום זה, שימש המכונה י"א 38/2000 כסוכן משטרתי (להלן - הסוכן) לשם ביום עסקת סמים עם הנאשמים. הסוכן הוא שוטר במשטרת ישראל.
ב . בתאריך 12/4/2005, או עובר לכך, סיכמו נאשם 1 והסוכן כי בתמורה לסמים, 1ק"ג קוקאין ו- 1 ק"ג חשיש, ישלם הסוכן סך של כ - 335,000 ש"ח.
ג . בתאריך 12/4/2005, בשעה 20:32, או בסמוך לכך, על פי תיאום מראש של נאשם 1 עם הסוכן, הגיעו הנאשמים לאזור בית העלמין הנמצא בכניסה לכפר אכסאל (להלן- נקודת המפגש) ופגשו בסוכן.
ד . הנאשמים נסעו לנקודת המפגש מכפר קאסם ברכב מסוג ג'יפ איסוזו יפני מספר 08-440-55 (להלן - הרכב) כשהם מחזיקים בסמים וזאת כשנאשם 1 נוהג ברכב ונאשם 2 יושב במושב לידו.
ה . כשהגיעו הנאשמים לנקודת המפגש, ירדו מהרכב כשנאשם 1 מחזיק בידו את הסמים ונאשם 2 עומד לידו. במעמד זה מסר נאשם 1 לסוכן שקית המכילה סם מסוכן מסוג קוקאין בכמות של 945.71 גרם נטו וסם מסוכן מסוג חשיש בכמות של 1037.48 גרם נטו. אז הגיחו שוטרים ועצרו את הנאשמים.
ו. בשלב זה, נמלט נאשם 2 ברגל מהמקום, לכיוון הצומת של כפר איכסאל והתעלם מהוראות השוטר שהורה לו לעצור.לאחר מרדף ולאחר שנאבק בשוטר, נעצר.
ז. במסגרת חקירת הפרשה נשוא תיק זה, ניסו הנאשמים לתאם ביניהם עמדות בכוונה לשבש הליכי משפט, ביודעם כי מתנהלת נגדם חקירה פלילית על פי דין.
4. טיעוני המאשימה לעונש :
ב"כ המאשימה ביקשה להחמיר בעונשם של הנאשמים ולגזור עליהם מאסר בפועל לתקופה ממושכת, מאסר על תנאי, קנס וכן פסילת רישיון נהיגה לגבי נאשם 1 בלבד. ב"כ המאשימה הדגישה כי יש לשים לב לנזק הרב שלעיתים הינו בלתי הפיך היכול להיגרם מהפצת סמים בכמויות הסם המסחריות, וכן השילוב בין שני סוגי הסמים ולגורם ההרתעה.
כמו כן, ביקשה ב"כ המאשימה להפעיל מאסר על תנאי, של חודשיים, התלוי ועומד נגד נאשם 2.
5. טיעוני ב"כ הנאשמים לעונש :
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
