- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גז"ד למורשע בהריגת חברו הטוב בת.ד. עקב נהיגה בשכרות
|
פ בית המשפט המחוזי בנצרת |
61-08
7.1.2009 |
|
בפני : יצחק כהן - סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד אריאל כהן |
: ויסאם בן מוחמד עבדאלכרים עו"ד אליאס אבו עטא |
| גזר דין | |
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בכל אשר יוחס לו בכתב האישום.
סיפור המעשה על פי כתב האישום מלמד כי ביום 2/9/08 בשעה 03:30, נהג הנאשם ברכב פרטי מכיוון צומת המוביל לנצרת.
ליד הנאשם ישב המנוח, עזמי גרייב.
הנאשם - בניגוד לדברי הסניגור - נהג את הרכב הפרטי בהיותו שיכור, כך שנמנעה ממנו שליטה ברכב וגרם לסיכון עוברי דרך.
בהיותו בקילומטר 22.2 של הכביש, סטה הנאשם עם רכבו מהשוליים הימניים וירד לתעלה, התנגש בעץ שבתוך התעלה וכתוצאה מכך, נהרג המנוח והנאשם נפגע קל.
בעת התאונה מזג האוויר היה נאה, הראות טובה והכביש תקין ויבש.
התאונה ומותו של המנוח נגרמו בגלל התנהגותו של הנאשם, העובדה ששתה עובר לנהיגתו, היה במצב אשר מנע ממנו שליטה ברכב, נהג בקלות דעת ונטל סיכון בלתי סביר לאפשרות גרימת התוצאות.
על כל אלה, הורשע הנאשם בעבירות של הריגה בניגוד לס' 298 לחוק העונשין ה'תשל"ז - 1977, מעשה פזיזות תוך נהיגה ברכב בניגוד לס' 338 (1) לחוק העונשין, נהיגה בשכרות בניגוד לס' 62 (3) ו - 64 ב' לפקודת התעבורה (נ"ח) ה'תשכ"א - 1961, נהיגה במצב המונע שליטה ברכב ומסכן עוברי דרך בניגוד לתקנה 26 (1) ו -(4) לתקנות התעבורה ה'תשכ"א - 1961 וס' 68 לפקודת התעבורה, גרימת חבלה לאדם ולרכוש ברשלנות בניגוד לס' 62 (2)
ו- 38 (2) ו -(3) לפקודת התעבורה וסטיה מנתיב נסיעה בניגוד לתקנה 40 (א) לתקנות התעבורה וס' 68 לפקודת התעבורה.
2. ב"כ הצדדים הגיעו להסדר טיעון על פיו, יגזר על הנאשם מאסר בפועל בו הרף התחתון 20 חודשי מאסר, הרף העליון 32 חודשי מאסר, מאסר על תנאי ארוך ומשמעותי על פי שיקול דעת בית המשפט, פסילה בפועל, פסילה על תנאי.
בפני ביקש ב"כ המאשימה גם לגזור קנס, כמו כן, התקבל תסקיר שרות מבחן, המונח בפני.
3. א. תסקיר שרות מבחן מלמד על משפחת המוצא של הנאשם, משפחתו שלו והיותו
אב לילדים והנטען בפני קצינת המבחן כמו גם ע"י הסניגור בפני כי הנאשם חדל לשתות.
התסקיר מלמד כי הנאשם לוקח אחריות על מעשיו, המנוח היה חברו הטוב, עם זאת, מציין התסקיר כי הנאשם חסר בשלות ואחריות, ניסה לטשטש מידע, מסר מידע לקוני וקונקרטי, אך התאונה היוותה עבורו נקודת משבר וזעזוע.
סופו של תסקיר שאינו בא בהמלצה טיפולית, ההמלצה הינה לקבלת הסדר הטיעון תוך מאסר בפועל כאשר הנאשם ישולב בטיפול באנשים הגורמים למוות בתאונות דרכים במסגרת השב"ס.
ב. בפני העיד אבי המנוח, מר גרייב יוסף, עדות מרגשת, בה ציין את היות המנוח והנאשם חברים מילדות, ביקש את רחמי בית המשפט למען הנאשם וציין כיצד מצטער הנאשם צער עמוק על מות חברו הטוב.
ג. כעולה מ - ת/1, גליון הרשעותיו הקודמות של הנאשם, על פי חוק העונשין, לחובת הנאשם הרשעה אחת שעניינה אכן כפי שמציין הסניגור מ - 1997, גזר הדין משנת 2000, עבירה של פציעה ותגרה במקום ציבורי בניגוד לס' 334 ו - 191 לחוק העונשין.
כעולה מ - ת/2, לחובת הנאשם 14 עבירות תעבורה, החל משנת 1993 ובהם גם עבירות טכניות וגם עבירות משמעותיות כמו נהיגה בלתי זהירה הגורמת נזק, עבירה של נהיגה מעל המהירות המותרת, נסיעה ללא חגורת בטיחות, עצירה בתוך צומת, עקיפה - סטיה לעקיפה בתוך צומת וכמפורט ב - ת/2.
4. ב"כ הצדדים טענו בפני ואף הניחו פסיקה איש איש לטעמו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
