חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גור-אל נ' דיבון עדו

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
156300-09
26.1.2011
בפני :
איילה גזית

- נגד -
:
ענת גור-אל
:
דיבון עדו
החלטה

החלטה

ב"כ התובעת הגיש בקשה להתיר לתובעת לזמן עדי הזמה בהתאם לתקנה 158 (א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי.

החלטה לעניין הגשת תצהירים, לאחר בקשת אורכה מצד התובעת, ניתנה ביום 1.3.2010.

תצהירי התובעת הוגשו ביום 22.3.2010 .

תצהיר הנתבע הוגש ביום 2.6.2010.

תצהיר עו"ד רם אורן הוגש ביום 5.7.2010.

על התובעת היה להביא את ראיותיה במועד שקצב בית המשפט, לבקשתה, עד ליום 20.3.2010, וכן לבקש את זימון העדים, באותו מועד.

טענות הנתבע, המכחישות את טענות התובעת, היו ידועות לתובעת עוד בעת הגשת כתב ההגנה של הנתבע ביום 21.4.2009. לכן, כאשר היו ידועות לתובעת כל טענות ההגנה, היה עליה להגיש תצהיריה ועדיה כעדות ראשית,על מנת שיוכל הנתבע להערך בהגנתו לעדויות אלה.

ראיות הזמה, נועדו לאפשר לתובע להפריך טענות, שהועלו לראשונה, במסגרת פרשת ההגנה והחקירות הנגדיות של עדי הנתבע. על שיקול הדעת הנרחב המסור לערכאה הדיונית לגבי התרת הבאתם של עדי הזמה עמד בית המשפט העליון כדלקמן:

"תקנה 158(א)(1) לתקסד"א, עליה נשענו המבקשים, קובעת כי: "התובע רשאי לפתוח בהרצאת פרשתו ויביא ראיותיו, לרבות ראיות שבכתב, אחריו רשאי הנתבע להרצות את פרשתו ויביא ראיותיו הוא; בית המשפט רשאי, לפי שיקול דעתו, להרשות לתובע להביא ראיות מפריכות".הנה כי כן, לערכאה הדיונית שיקול דעת רחב לגבי התרת הבאת ראיות מפריכות, שהוגדרו בעבר בפסיקה כ"עדויות הזמה". בהקשר זה נפסק שעניין שעל התובע היה הנטל להוכיחו מלכתחילה – לא יינתן היתר להביא לגביו ראיות הזמה, אלא בנסיבות יוצאות דופן, ובהן – כאשר התובע הופתע מטיעון, או מראיות של הנתבע. קטגוריה נוספת הנכללת במסגרת זו היא כאשר מבקשים לערער את מהימנותו של עד שהובא על ידי הנתבע. עיינו: רע"א 1412/06 סופרגז חברה ישראלית להפצת גז בע"מ נ' ש. פרידמן ש. לנדסמן הנדסת בניין בע"מ (לא פורסם, [פורסם בנבו], 13.7.2006); ע"א 4494/97 סלאח נ' סלאח (לא פורסם, [פורסם בנבו], 4.1.2000)). "

(ראה: רע"א 1498/09 יעקב בן דוד אוחיון נ' יאיר גולדפינגר - מאגר נבו)

במקרה דנן, אין המדובר בטענות חדשות או מפתיעות שהעלה הנתבע בתצהירו , או שהתגלו בחקירתו הנגדית, ואף לא בטענות חדשות או מפתיעות שעלו בתצהירו או בחקירתו הנגדית של עו"ד רם אורן. לא מדובר בטענות, שלא היו ידועות לתובעת, עוד בשלב הגשת כתב ההגנה מיום 21.4.2009.

אשר על כן, לאור הנימוקים לעיל, לא מצאתי מקום להתיר הבאת ראיות הזמה, והבקשה נדחית בזה.

ניתנה היום, כ"א שבט תשע"א, 26 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>