גולד נ' מדינת ישראל ואח'
|
המ"ש בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע |
3058-04-12
3.7.2012 |
|
בפני : דוד לנדסמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ליאור יחזקאל גולד |
: 1. מדינת ישראל 2. משטרת ישראל-פניות נהגים |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה להאריך המועד להגשת בקשה להישפט על פי סעיף 230 לחסד"פ [נוסח משולב], תשמ"ב-1982. במסגרת הבקשה, מבקש המבקש להסב את הדו"ח הרשום על שמו על שם הגב' עינת גולד גרושתו.
המדובר בדו"ח מצלמה, אשר נרשם לחובת המבקש ביום 07/11/10 ומספרו 38501166417.
לטענת המבקש, העבירה נשוא דו"ח זה, לא בוצעה על ידו והרכב היה בחזקת גרושתו אשר קיבלה את הרכב לידה ביום 22/10/08, במסגרת הליך פירוק השיתוף בין בני הזוג. לדבריו, מיום זה נשאר הרכב ברשות גרושתו ועד גירושיהם במאי 2011.
בנוסף, טען המבקש, כי הגיעו אליו דוחות נוספים אשר העבירות בהם בוצעו על ידי גרושתו, ומאחר והבעלות לא עברה על שם גרושתו, נאלץ לשלם אותם ולקבל עליו את הנקודות שנרשמו בגין דוחות אלה.
כמו כן, צירף המבקש העתקים של התכתובות שנערכו בין עורכת דינו לעורכת הדין המייצגת את גרושתו, על מנת שזו תבקש ממרשתה ליתן תצהיר כדין לפיו היא ביצעה את העבירות וכך יהיה ניתן להעביר זאת לגורמים הרלבנטים כגון: מדור פניות הציבור במשטרה והעיריה לשם הסבת דוחות אלה על שם גרושתו. אולם ככל הנראה גרושתו לא עשתה דבר בעניין.
ב"כ המשיבה הביע התנגדות לבקשתו של המבקש, שכן לשיטתו המבקש היה אמור לדאוג להעברת הבעלות של הרכב על שם גרושתו וכך הדוחות היו מגיעים ישירות אליה. לפיכך אין לו אלא להלין על עצמו בעניין.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, מצאתי כי רוב הדוחות אשר צירף המבקש לבקשתו הן דוחות אשר העבירות בהם בוצעו על ידי המבקש והדוחות אף נמסרו לו ידנית למעט דו"ח המצלמה נשוא בקשה זו. יחד עם זאת לא ברור לי מדוע המבקש במהלך הליכי הגירושין לא העביר את הבעלות על הרכב על שם גרושתו וכך לא היה מגיע למצב כיום.
יתרה מכך, ככל הנראה נעשו נסיונות של המבקש באמצעות עורכת דינו לגרום לגרושתו לערוך תצהיר מטעמה לעניין ביצוע העבירות על ידה, אך הללו לא צלחו. ולכן סבור אני כי לפנים משורת הדין, יש מקום לבוא לקראת המבקש באופן שינתן לו יומו בבית המשפט, כאשר בבית המשפט ידאג הוא להפריך את טענת החזקה על הרכב דהיינו – לבוא עם הראיות וההוכחות הנדרשות שהרכב אכן במועד ביצוע העבירה היה בחזקת גרושתו.
במצב דברים זה , אני מאפשר למבקש להישפט על דו"ח מס' 3850116647.
המשטרה תסיר את ה- דו"ח מרשימת ההרשעות של המבקש.
החלטה תישלח לצדדים.
ניתנה היום, י"ג תמוז תשע"ב, 03 יולי 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|