מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גבסי נ' בן שחר ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גבסי נ' בן שחר ואח'

תאריך פרסום : 09/12/2011 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
14140-07-11
05/12/2011
בפני השופט:
אהוד קפלן

- נגד -
התובע:
יקיר גבסי
הנתבע:
1. שי חיים בן שחר
2. מצודת ברקאי ח . פ . 513819375

פסק-דין

פסק דין

1.התובע הוא בעל עסק למתן שירותי בר לאירועים.

הנתבעת מס' 2 היא חברה המנהלת אולם אירועים הפועל תחת השם "מצודת ברקאי", והמנוהל על ידי הנתבע מס' 1.

2.על פי הנטען בכתב התביעה, ביום 20/3/2011 הזמינו הנתבעים מהתובע שני ברים במחיר של 14,000 ₪, ולטענת התובע, סוכם גם על מתן שירותי בר לאחר התקנתם.

ביום 27/3/2011 החל התובע להרכיב את הבר הראשון, והתקנתו הושלמה, לפי הנטען בתביעה, לשביעות רצון הנתבעים כבר למחרת.

3.לטענת התובע, כעבור 4 ימים, בדרכו להרכיב את הבר השני, הוא קיבל הודעה מהנתבע על כך שהעיסקה מבוטלת.

לטענת התובע, מאומה לא שולם על חשבון העיסקה מהנתבעים, והתובע עותר לעלות של 14,000 ₪ בגין בניית בר חדש, וכן ל- 8000 ₪ פיצוי בגין הפרת ההסכם.

עם זאת, הסכום הכולל של התביעה עליו שולמה אגרה הוא 20,000 ₪.

4.הנתבעים בכתב הגנתם טוענים שהם חיפשו באינטרנט שני ברים, אחד שמיועד לקבלת הפנים בכניסה לאולם, והשני לאולם עצמו. לטענתם, הנתבע יצר קשר עם התובע וביקש לרכוש את שני הברים, אך היתנה את העיסקה בכך שיראה את הברים עומדים בפועל על מנת לוודא שהכל תקין.

5.לטענת הנתבע, הבר הראשון הגיע מפורק, וכתנאי להרכבתו שילם מקדמה בסך 7000 ₪ במזומן. התובע שלח את אביו ואז התברר שהבר שבור ואינו יכול לשמש כבר לאירועים, ואנשי מקצוע אמרו לו שיהיה צורך להשקיע בבר עשרות אלפי שקלים כדי שיהיה שמיש.

6.לתמיכה בטענותיו, צירף הנתבע מכתב שמתיימר להיות חוות דעת של ברמן, שעובד בתחום האירועים 25 שנה, ומציין שהבר הזה עלוב, הפורמייקה שלו קרועה, הריפודים מפורקים, הוא נראה מוזנח, הצבעים אינם תואמים, ואיננו מתאים לייעודו.

7.בדיון שהתקיים בפני העיד התובע, הכחיש שקיבל סכום כלשהו על חשבון הבר, הציג צילומים מאתר האינטרנט שלו לגבי שני הברים שהתובע הזמין, חזר על האמור בכתב התביעה והגיש תמליל של שיחה בינו לבין הנתבע, שבו הנתבע מבקש לבטל את העיסקה, מציע לשלם 500 ₪ הוצאות, לא מזכיר ששילם איזשהו סכום במזומן על החשבון, מונה פגמים שונים בבר, ומהתמליל עולה גם שהוא מאיים על התובע ומשפחתו, לא רק שיתבע אותם, אלא גם שישלח אליהם אנשי עולם תחתון.

העיד אביו של התובע, שהוא הנגר שהתקין את הבר במקום, והוא חזר על גירסת התובע.

8.מנגד העיד הנתבע, חזר על גירסתו, טען ששילם במזומן כספים, הודה שאין לו הוכחה שהכספים שולמו מלבד מילתו, וכן העיד אותו ברמן שנתן את "חוות הדעת" על מצבו העלוב של הבר שהתובע התקין.

9.לאחר ששמעתי את הצדדים, באתי לכלל מסקנה שהנתבע לא הוכיח שהוא שילם מאומה על חשבון הבר, ומי שמשלם במזומן לוקח סיכון שלא יעלה בידו להוכיח תשלומים כאלה.

מאידך, שוכנעתי שהבר אכן היה במצב עלוב שהצדיק את ביטול העיסקה, ושהעיסקה בוטלה כדין.

כמו כן, שוכנעתי שהנתבע אכן הסכים לשלם לתובע את הוצאות ההובלה והפירוק, ואיפשר לתובע לפרק את הבר שהותקן (לא ברור מה התובע עשה בקשר לכך).

10.השורה התחתונה היא שאני מחייב את הנתבעים לשלם לתובע את הסך של 1000 ₪, בצירוף ריבית חוקית והפרשי הצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.

ככל שהבר לא פורק, או חלקים ממנו פורקו ונמצאים בידי הנתבעים, התובע רשאי לקחת אותם.

המזכירות תמציא עותק פסק הדין לצדדים, ומוסבר להם שניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה בתוך 15 יום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ