בש"פ 90/15 ראפאת דבש נ' מדינת ישראל
|
בש"פ בית המשפט העליון |
90-15
2.3.2015 |
|
בפני השופט: ח' מלצר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העורר: ראפאת דבש עו"ד אריאל עטרי |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד ארז בן ארויה |
| החלטה | |
|
|
- לפני ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט א' דראל) מתאריך 01.12.2014 ב-מ"ת 52659-10-14, במסגרתה הוחלט על הארכת מעצרו של העורר עד תום ההליכים נגדו, וכן על החלטתו מתאריך 24.12.2014, בגדרה נדחתה בקשתו של העורר לעיון חוזר.
אביא להלן, בתמציתיות, את הנתונים הנדרשים להכרעה במכלול.
העובדות הרלבנטיות לעניין
- נגד העורר ושני נאשמים נוספים הוגש כתב אישום מתוקן, אשר בגדרו מיוחסים לעורר עבירה של נשיאת נשק (עבירה לפי סעיף 144(ב) רישא לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין)) ושלוש עבירות של חבלה בכוונה מחמירה (עבירה לפי סעיף 329(א) לחוק העונשין) בנסיבות של: פציעת אדם (סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין) וניסיון שלא כדין לפגוע באדם בקליע, בסכין או בנשק מסוכן או פוגעני אחר (סעיף 329(א)(2) לחוק העונשין).
- על פי המתואר בכתב האישום המתוקן, בתאריך 10.10.2014 בשעות אחר הצהריים התעורר ויכוח בין איברהים חמאדה (להלן: איברהים) לבין מספר אנשים ממשפחת דבש על רקע עבודות בנייה וחציבה שנעשו על ידי איברהים בבית שהוא בונה בסמוך למגורי משפחת דבש בשכונת צור באהר שבמזרח ירושלים. בשלב מסוים התאספו במקום מספר רב של אנשים משתי המשפחות והחל עימות ביניהן. במהלך העימות, העורר, שהוא ממשפחת דבש, הגיע ברכבו למקום, ירד מהרכב, הוציא ממנו רובה ציד וביצע בו שימוש במספר הזדמנויות במהלך העימות. שימוש זה כלל:
(א) ירי לאוויר.
(ב) ירי לעברו של איברהים, שבמהלכו קנה הנשק הוסט על ידי אחרים שהיו במקום, כך שהכדור שנורה החטיא את איברהים ופגע בקיר סמוך. בעקבות הפגיעה עפו נתזים מהקיר שפגעו באיברהים ברגלו ובחזהו.
(ג) ירי לעבר חמאדה חמאדה, לאחר שהוא דרש מהעורר להפסיק לעשות שימוש בנשקו. במהלך הירי האמור הוסט הנשק כלפי מעלה באמצעות ידו של בנו של חמאדה חמאדה, מועתסם, כך שהכדור נורה לאוויר והחטיא את המטרה. כתוצאה מאחיזתו בנשק – מועתסם נכווה בידו הימנית.
(ד) ניסיון ירי נוסף על עבר איברהים, בו הנשק לא ירה.
(ה) ירי (יחד עם אחרים) לעבר עבדאללה חמאדה (להלן: עבדאללה) שעלה על גג בית סמוך תוך שהוא צועק ומנופף בידיו לעבר הנוכחים כדי שיפסיקו לירות מאחר שישנם ילדים בבית. כתוצאה מהירי עבדאללה נפגע מרסיסים ואושפז.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|