ע"ח
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
30664-04-10
28/04/2010
|
בפני השופט:
טלי חימוביץ
|
- נגד - |
התובע:
פליקס ברמי (עציר)
|
הנתבע:
מ.י. לשכת תביעות מרחב נגב - באר שבע
|
|
החלטה
ערר על החלטת בית משפט שלום בבאר שבע (כב' השופט אבו טהה), מיום 18.4.10 בת.פ 4469/09, 4471/09 ו-4472/09, לפיה החליט שלא להעמיד לרשות העוררים חומר חקירה לפי סעיף 74 לחסד"פ.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר נחה דעתי כי דין הערר להתקבל באופן חלקי. החלטתי להלן תתייחס לסעיפים א, ב, ו-ד לערר. ביחס לסעיף ג אשר מחייב עיון בשלושת תיקי הפ"א התלויים ועומדים כנגד הסוכנת, החלטה תינתן בנפרד לאחר עיון בתיקים עצמם.
א. תדפיס התקשורת של מכשיר הטלפון הנייד שהיה בשימוש הסוכנת במהלך תקופת הפעלתה – אני מקבלת את הערר בהקשר זה. הסנגור טוען כי לאחר שהוכח כי העוררת המשיכה להיות צרכנית סמים פעילה לאורך כל תקופת ההפעלה, ומטבע הדברים נאלצה לרכוש סמים מסוחרים רבים, יתכן גם מיעדי המבצע, כולל העוררים, יש לאפשר לו לעיין בפלטים וללמוד עם מי היתה בקשר, ומתי. כך יוכל הסנגור לאמת אותה עם טענות שונות שעשויות לעמוד בסתירה לגירסתה הרשמית, כמו למשל שרכשה סמים מהיעדים במועדים אחרים או מאחרים, במועדים קרובים לרכישה הנטענת מהעוררים. באופן זה או בדרכים אחרות שאין טעם להכנס אליהם, יוכל לערער את גירסתה.
מדובר בראיה שיכולה לסייע לסנגור בקעקוע אמינות הסוכנת ועל כן ודאי שמדובר בחומר חקירה רלוונטי.
אני מורה למשיבה להעמיד את החומר לעיון העוררים.
ב. תדפיס מהמרשם המודיעיני המשטרתי ביחס לסוכנת – בא כח המדינה הצהיר כי לא קיים כל מידע מודיעיני ביחס לסוכנת בתקופת ההפעלה, ודי בכך.
ג. העתק מחומר החקירה שנאסף בשלושת תיקי הפ"א נגד הסוכנת – החלטה בעניין זה תינתן במועד מאוחר יותר ותשלח לצדדים בדואר ובכל מקרה ככל שיהיה בה כדי לקבל את העתירה, יעוכב ביצועה למשך מספר ימים, וזאת על מנת שהצדדים לא יטריחו עצמם פעם נוספת לשמיעת ההחלטה.
ד. העתק מסמך המתעד ישיבה בין המשטרה לבין עו"ד קישון מפמ"ד מיום 15.12.09 – מדובר במסמך אשר נחשף במסגרת תעודת החיסיון שהוצאה על ידי השר לבטחון פנים בתאריך 4.1.10. אמנם המסמך מסומן ברשימת חומר החקירה כמסמך מס' 34, אולם בתיק ההפעלה הוא מסומן כמסמך 33, ומסמך 33 נחסה לחלוטין בסעיף 8 לתעודת החיסיון. בתיק ההפעלה קיים מסמך נוסף שבטעות קיבל את המספר 33 אף הוא אולם מדובר בדו"ח זכ"ד שחשוף לחלוטין וכך גם נאמר ברשימת חומר החקירה. לפיכך אין ספק שמסמך 33 החסוי הוא פרוטוקול הישיבה. אציין כי המסמך שאחריו בתור בתיק ההפעלה הוא מסמך המסומן 34 וגם למסמך זה מתייחס תעודת החיסיון וחוסה חלק ממנו. משמע שתעודת החסיון נערכה על יסוד המסמכים בתיק ההפעלה, ולא על מספורם ברשימת חומר החקירה.
מאחר וברי כי רשימת חומר החקירה חסרה מאחר והיא מכילה רק 34 מסמכים ובפועל יש בתיק ההפעלה 35 מסמכים כאשר האחרון הוא נשוא סעיף 9 לתעודת החיסיון, אני מורה למשיבה להגיש לסנגור תוך 7 ימים רשימת חומר חקירה מעודכנת ומתוקנת.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תש"ע, 28/04/2010 במעמד הנוכחים.
טלי חימוביץ, שופטת
הוקלד על ידי: דגנית אוזן