מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ברלינר בונים נ' מ.ו. השקעות בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברלינר בונים נ' מ.ו. השקעות בע"מ

תאריך פרסום : 25/02/2012 | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
44530-01-12
20/02/2012
בפני השופט:
עפרה צ'רניאק

- נגד -
התובע:
שמחה ברלינר בונים ע"י ב"כ עוה"ד יצחק פרידמן ואח'
הנתבע:
מ.ו. השקעות בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד ד"ר מ. ויינברג ואח'

החלטה

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב מיום 18.1.12 (כב' השופט עודד מאור) לפיה נדחתה בקשת המבקש לסלק על הסף את תביעת המשיבה נגדו מחמת העדר עילה.

במסגרת הבר"ע הוגשה ביום 15.2.12 בקשה "להשהיית ההליך שלא מצאתי בה כל נימוק משכנע שיש בו כדי לגרום לכך שהבקשה דנן תישאר על המדף ותחכה למועד אחר. בפרט נוכח דלהלן:

לאחר שעיינתי בבר"ע ובהחלטה נשוא הבקשה, החלטתי על פי סמכותי בתקנה 406(א) לתקנות סד"א לדחות את בקשת רשות הערעור, וזאת מבלי לבקש את תשובת המשיבה.

בעניינים בהם נדחית עתירה לסילוק על הסף הלכה היא שערכאת הערעור תתערב אך ורק במקרים נדירים (ראו גם: רע"א 422/06 חברת התחנה המרכזית החדשה בת"א בע"מ נ' גיטי אהובים [פורסם בנבו], 18.5.2006).

המקרה הנדון אינו נמנה על מקרים חריגים אלה.

החלטת בית משפט קמא הינה החלטת ביניים ומשמעותה המשך בירור ההליך לגופו. בית משפט קמא לא דחה לגופן את טענות המבקש בדבר העדר עילה אלא קבע שאין מקום להיזקק להן בשלב מקדמי זה של המשפט. בנסיבות אלה ברור שההכרעה בעניין אינה סופית, ואת הטענות שהעלה בבקשה לסילוק על הסף יוכל המבקש להעלות במהלך הדיון ואלה ילובנו בשים לב לתשתית הראייתית שתיפרש.

כלל הוא כי סילוק על הסף של תביעה היא אמצעי קיצוני הננקט רק מקום שאין אפשרות, אף קלושה, שהתובע יזכה בסעד המבוקש. ערכאה קמא סברה שבשלב זה אין מקום לנקוט בצעד כזה ולא שוכנעתי בנסיבות שיש מקום לתקנה. 5

ממילא, ספק בעיני אם ההחלטה נשוא הבר"ע - שמשמעותה בירור טענות אלה של המבקש בהמשך ההליך - הינה מסוג ההחלטות לגביהן תינתן כיום רשות ערעור, זאת לנוכח סעיף 1(4) בצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), התשס"ט-2009 הקובע כי לא תינתן רשות ערעור על החלטה "בעניין שלבי הדיון בהליך".

לאור האמור ומכח סמכותי לפי תקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, אני דוחה את הבר"ע ללא צורך בתשובת המשיבה.

אין צו להוצאות.

ערבון שהופקד יוחזר למפקידו.

המזכירות תודיע לצדדים.

ניתנה היום, כ"ז שבט תשע"ב, 20 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ