- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בפ"ת 2300-02-16 מדינת ישראל נ' חיבטוב
|
בפ"ת בית משפט השלום חיפה |
2300-02-16
11.2.2016 |
|
בפני השופטת: רונה פרסון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: מדינת ישראל |
משיב: חיים חיבטוב |
| החלטה | |
|
1.בפני בקשה מכוח סעיף 46 לפקודת התעבורה להורות על פסילה עד תום ההליכים של רישיון הנהיגה של המשיב בגין כתב האישום אשר הוגש כנגדו בתתע"א 7986-01-16.
כתב האישום מייחס למשיב עבירה מיום 20.1.16 של נהיגה בדרך שאינה עירונית במהירות של 166 קמ"ש מקום בו מותרת מהירות מרבית של 90 קמ"ש בניגוד לתקנה 54 (א) לתקנות התעבורה.
2.בבקשתה טוענת המבקשת כי בידיה ראיות לכאורה כנגד המשיב וכי שילוב העבירה המיוחסת לו ביחד עם העובדה שהוא נהג חדש מצביעים על מסוכנותו וכי יש בהמשך נהיגתו כדי לסכן את שלום הציבור.
3.ב"כ המשיב טענה בפני כי אינה סבורה כי יש בעוצמת הראיות שבחומר החקירה כדי להביא להרשעתו של המשיב בעבירה המיוחסת לו. טענה לקיומם של כשלים ראייתיים בתיק, כי לשוטר לא היה קשר עין עם הרכב, כי ישנן בעיות בזיהוי הרכב בעת האכיפה וכי לא צוינו פרטים מזהים של הרכב.
ב"כ המשיב עוד ביקשה להתחשב בנסיבותיו האישיות של המשיב. טענה כי הוריו של המשיב מבוגרים ומצבם הרפואי אינו תקין. טענה כי למשיב יש 7 אחים אך הוא היחיד שמתגורר עם הוריו ומסייע בפרנסת המשפחה הגם שמצבו הכלכלי קשה בשל הלוואות גדולות שלקח.
4.בבקשה מסוג זה על בית המשפט לבחון קיומן של ראיות לכאורה לחובת המשיב ולתת את הדעת לשאלת מסוכנתו של המשיב הנובעת מהמשך נהיגתו.
5.עיינתי בחומר הראיות, בהזמנה לדין- הדוח אשר ערך השוטר המפעיל, בזיכרון הדברים להפעלת מכשיר הדבורה בו גם נרשם כי נשמר קשר עין עם רכב המשיב, במזכר של המתנדב אשר היה עם השוטר במהלך האכיפה, בבדיקות שנעשו טרם הפעלת מכשיר האכיפה והבדיקות שנעשו בסיום המשמרת ובטופס השימוע שנערך בפני הקצין והחלטה על פסילה מנהלית, ובכל הנוגע לראיות לכאורה השתכנעתי כי מתקיימות ראיות לחובתו של המשיב לכך שנהג במקום האמור ובמהירות הנטענת.
6.באשר לשאלת המסוכנות, המשיב נהג חדש, נוהג משנת 2014 וכבר הספיק לצבור לחובתו הרשעה אחת שעניינה אי מתן זכות קדימה להולכי רגל חוצים במעבר חציה.
מסוכנותו של המשיב מתבטאת בנהיגה במהירות מופרזת העולה באופן ניכר על המהירות המותרת במקום. בנוסף, מדובר בנהג חדש אשר כבר הספיק לצבור לחובתו הרשעה המעידה על מסוכנותו לכלל ציבור המשתמשים בדרך.
7.פסילה עד תום ההליכים צריכה להיות מידתית ומאוזנת. היא מיועדת להרחיק את הנהג העבריין מהכביש עד הכרעה סופית בעניינו, אך אינה בבחינת מקדמה על חשבון העונש לו צפוי המשיב באם יורשע בסוף ההליך המשפטי המתנהל כנגדו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
