אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בפ"מ 2470-02-17 ברגל נ' מדינת ישראל

בפ"מ 2470-02-17 ברגל נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 17/02/2017 | גרסת הדפסה

בפ"מ
בית משפט השלום באר שבע לתעבורה
2470-02-17
12/02/2017
בפני השופט:
אלון אופיר

- נגד -
מבקשים:
אסי אסתי ברגל
עו"ד איתי יצחק
משיבים:
מדינת ישראל
עו"ד התובעת טלי כהן
החלטה


בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית אשר הוטלה על המבקשת לאחר שלכאורה ביצעה עבירה של נהיגת רכב במהירות העולה על המותר במקום וזאת בניגוד לתקנה 54(א) בתקנות התעבורה.

 

ב"כ המבקשת טענן מספר טענות המסתכמות בעמדה מרכזית אחת לפיה המקום בו נהגה המבקשת אינו מתומרר באופן אשר אפשר לה כנהגת סבירה לדעת כי המהירות המותרת במקום היא 70 קמ"ש.

 

לטענת ההגנה, נכנסה המבקשת לעיר באר שבע שעה שמשני צידי הדרך הוצבו תמרורי 424 ("אזור דרכים עירונית") ומעליהם תמרורי 426 ("מהירות מיוחדת" המגבילה המהירות ל-70 קמ"ש).

 

עד כאן, המדובר במצב תקין לכאורה מבחינת אופן הצבת התמרורים. אלא, שב"כ המבקשת טוען כי עת המבקשת חלפה במקום, היה התמרור הימני בכיוון נסיעתה (424+426) מושחר בצבע שחור אשר אינו מאפשר זיהוי של תוכן התמרור.

מאחר והחוק מחייב את הצבת תמרורים אלה משני צדי הדרך כתנאי לתקפותם, הרי שבמצב בו רק בצד אחד של הדרך ניתן היה להבחין בתוכן התמרור, לא הייתה הצדקה לבצע האכיפה כלפי המבקשת, שכן היא הייתה רשאית להניח כי המהירות המותרת במקום היא 90 קמ"ש.

 

כתמיכה לטענותיו, הציג ב"כ המבקשת תמונות אשר צולמו על ידו ואשר מוכיחות לכאורה כי צמד התמרורים אשר הוצב בימין הדרך בה נהגה המבקשת, הושחרו על ידי אלמוני לטענתו טרם ביצוע העבירה לכאורה.

 

 

ב"כ המדינה התנגדה לבקשה וטענה כי בידיה טענה כתובה של השוטר מבצע האכיפה לפיה הוצבו תמרורים המעידים על המהירות כדין.

לשיטת המדינה אין לדעת מתי צולמו הצילומים שהציגה ההגנה, ובהעדר מידע זה אין נפקות לטענות ההגנה.

 

דיון והכרעה -

 

בבש"פ 6732/10 מדינת ישראל נגד שגיב בן שלום נקבע ע"י בית המשפט העליון לעניין דיות הראיות לשלב משפטי זה –

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ