- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בע"ח 6154-10-15
|
בע"ח בית המשפט המחוזי חיפה |
6154-10-15
21.10.2015 |
|
בפני השופט: יחיאל ליפשיץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: יקטרינה גונצ'רוב (עציר) |
משיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
|
לפניי בקשה לקבלת חומרים שונים, לגביהם נטען כי הם מהווים חומרי חקירה, כהגדרת המונח בס' 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נ"מ], תשמ"ב – 1982.
כנגד המבקשת הוגש, בתאריך 1.7.15, כתב אישום המייחס לה עבירת שוד בנסיבות מחמירות, לפי ס' 402 (ב) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977. על פי הנטען, שדדה המשיבה (ילידת 1982) קטינה ילידת 2007, בעת שהאחרונה שהתה בתחנת אוטובוס ברח' מימוני בחיפה וזאת בתאריך 22.6.15 בסביבות השעה 08:00. נטען, כי המבקשת משכה את הקטינה בכוח לתוך תחנת האוטובוס ושם תלשה בכוח את העגילים אותם ענדה הקטינה על אזניה ותוך שהיא מושכת את רגלה של הקטינה, דבר שהוביל לנפילתה של הקטינה ולהטחת ראשה ברצפה.
אציין, בקיצור נמרץ, כי המצע הראייתי הלכאורי עליו נסמכת המשיבה כולל את מעצרה של המבקשת בסמיכות זמן ומקום לזירת האירוע; פריטי לבוש שלבשה המבקשת בעת מעצרה תאמו, ולו באופן כללי, את התיאור שנמסר על ידי המתלוננת ועדים; המתלוננת זיהתה את המבקשת במסדר זיהוי תמונות (תוך שציינה כי הוא בטוחה בכך ב 90%); ובנוסף, המבקשת עצמה הודתה במיוחס לה - הן ביום האירוע והן למחרת - בתאריך 23.6.15. המבקשת תיארה האירוע, את המתלוננת ואת העגילים. בהקשר להודיות אלה, טען ב"כ המבקשת כי בכוונתו להעלות טענות בנוגע לקבילותן ומשקלן וזאת משום שהמבקשת היתה נתונה ב"קריז" על רקע התמכרותה לסמים.
המבקשת עותרת לכך כי המשיבה תדאג לקבל ולמסור את תיקה הרפואי של המתלוננת וכן את תיקה הסוציאלי. הבקשה נעוצה בשני נימוקים השלובים זה בזה: הראשון, טענת המבקשת כי הראיות כנגדה מבוססות, בין היתר, על זיהויה על ידי המתלוננת וזאת כפי שצוין לעיל. משכך, באם המתלוננת סובלת מבעיות בתחום הקוגנטיבי – התפתחותי (כגון בעיות זיהוי והבחנה בפרטים או דמויות) הרי שיש לכך השלכה ישירה לעניין אמינותה ומהימנותה.
השני, "קצה חוט" שלשיטת המבקשת נמצא בתיק החקירה. הכוונה לסיכום ביקור רפואי מיום האירוע 22.6.15 (מסמך יד' בתיק החקירה), אז בדק רופא המשפחה את המתלוננת וציין את ממצאיו (חבלות ושריטות בחלקי גופה של המתלוננת). בנוסף, וזה הדבר החשוב לענייננו, כולל סיכום הביקור, בפרק ה"אבחנות", את הממצא הבא: problems related social environment. המבקשת טענה, כי המשפט לעיל (בין אם נרשם על ידי הרופא שבדק את המתלוננת ביום האירוע ובין אם נרשם על ידי גורם כלשהו לפניו) מהווה אינדיקציה לבעיות שונות בתחום הקוגנטיבי - התפתחותי, אשר מחייבות בדיקה בתיקיה השונים של המתלוננת – הרפואי והסוציאלי.
אקדים ואציין כי לא מצאתי לנכון להיעתר לבקשה. מדובר בבקשה שצריכה לידון, אם וכאשר, לפי ס' 108 לחסד"פ - בעת עדות הרופא שבדק את המתלוננת וערך את המסמך שצוין לעיל ובמסגרת חקירת אביה של המתלוננת, שאף הוא נכלל ברשימת עדי התביעה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
