בע"ח 1400-02-15 חמיאס נ' פרקליטות מחוז תל אביב פלילי
|
בע"ח בית משפט השלום תל אביב - יפו |
1400-02-15
18.3.2015 |
|
בפני השופטת: תרצה שחם קינן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: בן חמיאס |
משיבה: פרקליטות מחוז תל אביב פלילי |
| החלטה | |
לפני בקשה לעיון בחומר חקירה, לפי סעיף 74(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "החוק").
-
נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות על סעיף 61(ג) ו-(ה) לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח- 2007 להלן: "חוק זכויות יוצרים"), וכן על סעיף 60(א) ס"ק (3) ו-(4) לפקודת סימני מסחר [נוסח חדש], התשל"ב-1972 (להלן: "פקודת סימני מסחר).
-
כתב האישום אוחז שני אישומים, ולפיהם מואשם הנאשם כי בשני מועדים שונים החזיק 514 תקליטורים המפרים זכויות יוצרים וסימני מסחר, באופן העלול להטעות אדם אחר.
טענות הצדדים
-
לטענת ב"כ המבקש יש בהגשת כתב האישום כנגד המבקש משום אכיפה בררנית. על מנת לבסס את טענתו, עותר ב"כ המבקש לקבל לידיו מידע בדבר מספר תיקי חקירה, בגין חשד לביצוע עבירות דומות על חוק זכויות יוצרים, ועל פקודת סימני אשר נפתחו על ידי המשטרה במחוז תל אביב, ובמחוז ירושלים, מספר תיקי החקירה אשר נסגרו, ומספר כתבי האישום אשר הוגשו לבתי המשפט במחוז ת"א ובמחוז ירושלים.
-
ב"כ המבקש הפנה בבקשתו להחלטת בית משפט השלום בירושלים בת"פ 25502-05-11, מ"י נ' בן גור (להלן: "בן-גור"), שם התקבלה טענה בדבר אכיפה בררנית, ונקבע כי העמדתו לדין של נאשם כמי שהחזיק ברשותו כמות נמוכה יחסית של תקליטורים מפרים, היא בגדר אקט בלתי שגרתי, ולהחלטת בית המשפט בערעור אשר הוגש על ההחלטה, ונדחה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|