חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בירן נ' טננבאום

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
58725-01-13
18.2.2014
בפני :
אורית ליפשיץ

- נגד -
:
יגאל טננבאום
:
חנן בירן
החלטה

החלטה

לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, ביום 8/7/13, לפיו התקבלה תביעת התובע, והנתבע חויב לשלם סך של 1,500 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום הגשת התביעה ועד מועד התשלום המלא בפועל. כמו כן חויב הנתבע, לשלם לתובע סכום כולל בגין הוצאות משפט בסך 450 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין ועד למועד התשלום המלא בפועל.

הנתבע הגיש בקשה, אשר לא נתמכה בתצהיר, וטען כי החל מתאריך 15/8/12 הוא אינו מתגורר בכתובת אשר מעודכנת בתיק, ככתובת מגוריו ומשכך כל המסמכים הקשורים לתובענה דנן לא נתקבלו בידיו. הנתבע מוסיף, כי כתובתו החדשה עודכנה במשרד הפנים בתאריך 30/8/12. לאור האמור, נטען על-ידי הנתבע כי לא ידע אודות מועד הדיון אשר במסגרתו ניתן פסק הדין, ומשכך לא התייצב לדיון.

התובע בתגובתו מתנגד לביטול פסק הדין בטענה כי בית המשפט נתן פסק דין וכי אין סיבה לביטולו.

בבוא בית המשפט לדון בבקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, עליו לבחון האם יש מקום לבטלו מחובת הצדק, או מכוח שיקול אחר ששוקל בית המשפט. לשם בחינת שיקולי הצדק יש לעמוד על טעמי אי-ההתייצבות לצד סיכויי הצלחת המבקש להוכיח עמדתו בבית המשפט, כמו גם שיש לעמוד על תום ליבו של המבקש. לנגד זאת, יש להעמיד את אינטרס ההסתמכות של הצד שכנגד, ועל כן שומה על מבקש ביטול פסק הדין להגיש בקשתו במועד הקבוע בתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז – 1976 [להלן: "התקנות"], דהיינו בתוך 7 ימים ממועד שנודע לו על פסק הדין.
יצוין כי הגישה המקובלת כלפי בקשת ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד הינה גמישה, על מנת לאפשר למבקש את בירור התובענה לגופה.

עיון במערכת בתי המשפט מעלה כי נמסרה לנתבע הודעה כראוי על הדיון, אך באישור המסירה הסרוק בתיק צוין כי איש לא נמצא בבית.

לאחר ששקלתי את האינטרסים השונים של הצדדים ואת נסיבות העניין, ולו מחמת הספק, אני סבורה שיש לאפשר לנתבע להוכיח את טענותיו בבית המשפט ולאפשר לו את יומו.

פסק הדין שניתן מיום 8/7/13 מבוטל בזאת, וזאת כפוף לתשלום הוצאות לטובת התובע בסך של 450 ₪ אשר יופקדו בקופת בית המשפט וזאת עד ליום 9/3/14.

למען הסר ספק, מובהר בזאת כי פסק הדין יבוטל רק באם יפקיד הנתבע עד ליום 9/3/14 את ההוצאות שפסקתי, לטובת התובע. ככל שהנתבע יפקיד את סכום הכסף שקבעתי עד ליום 9/3/14 יבוטל פסק הדין והתיק יקבע בשנית להוכחות ועל הנתבע יהא להגיש את כתב הגנתו עד ליום 1/4/14. באם הנתבע לא יפעל להפקדת ההוצאות שפסקתי, במועד שקבעתי, פסק הדין יוותר על כנו.

ככל שהנתבע יפקיד את סכום ההוצאות שפסקתי לטובת התובע, תפעל המזכירות להעברת הכספים לידי התובע.

המזכירות תודיע ותשלח החלטה זו לצדדים.

ניתנה היום, י"ח אדר תשע"ד, 18 פברואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>