ביטול מכר בנאמנות של דירה ומינוי כונס נכסים למימושה
|
פר"ק בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
1750-07-15
14.2.2016 |
|
בפני השופט: איתן אורנשטיין - סגן הנשיאה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
החברה והמצטרפים: 1. מרכזי שליטה בע"מ (בכינוס נכסים ובפירוק) 2. מרדכי זיסר 3. ברכה זיסר 4. נעמה זיסר עו"ד גיורא ארדינסט עו"ד אבי וינרוט עו"ד אריאל דינובצקי |
המשיבים: 1. בנק מזרחי טפחות בע"מ 2. כונס הנכסים הרשמי תל אביב עו"ד ישראל בכר עו"ד אביעד בללתי |
| פסק-דין | |
- כללי
לפניי בקשת "בנק מזרחי טפחות בע"מ" (להלן: "הבנק") לאכיפת הסכם משכון ולמינוי כונס נכסים למימוש דירה ברחוב רועה צאן בירושלים שידועה גם כדירה 3 בבניין 4 בגוש 30820 חלקה 11 (להלן: "הדירה").
- רקע
עסקינן בדירה שנמצאת בפרויקט יוקרתי בשם "עיר דוד", בשכונת ממילא בירושלים. ביום 3.2.09 נחתם הסכם בין חברת "מרכזי שליטה בע"מ" (להלן: "החברה") לבין הגב' אן קירשצ'ר (להלן: "המוכרת") שלפיו מכרה האחרונה לחברה את זכות החכירה שלה בדירה שהינה חכירה לדורות לתקופה של 999 שנים תמורת 1,800,000 דולר ששווים לאותה עת היו כ-7.3 מיליון ₪ (להלן: "הסכם המכר").
ימים ספורים קודם להסכם המכר, ביום 1.2.09 העמיד הבנק לחברה שהייתה בשליטתו של מר מרדכי זיסר (להלן: "זיסר") מספר הלוואות: האחת, בסך 7 מיליון ₪ והשנייה, בסך 3.5 מיליון ₪ (להלן: "האשראי"). להבטחת פירעון האשראי חתמה החברה ביום 3.2.09 על הסכם למשכון הזכויות בדירה והוא נרשם ברשם החברות ביום 8.2.09 (להלן: "הסכם המשכון"). לפי הסכם המשכון שיעבדה החברה את זכויותיה בדירה כמו גם בדירות סמוכות נוספות שרכשה לטובת הבנק להבטחת התחייבות החברה כלפי הבנק. בנוסף חתמה החברה על מספר מסמכים נוספים וכמפורט בהמשך.
לימים נקלעה החברה לקשיים כלכליים ובנק הפועלים בע"מ (להלן: "בנק הפועלים"), שלטובתו שעבוד צף על נכסי החברה, הגיש בקשה לכינוס נכסיה. ביום 21.7.13 ניתן פסק דין שהורה על אכיפת השעבוד, מתן צו לכינוס נכסי החברה ומינוי עו"ד גיורא ארדינסט לכונס נכסים לנכסי החברה (פר"ק 53914-02-13). ביום 15.4.15 ניתן צו פירוק לחברה (פר"ק 25392-02-14) ועו"ד ארדינסט מונה גם למנהל המיוחד לנכסי החברה (להלן: "המנהל המיוחד").
זה המקום לציין שבנוסף לדירה מושא הבקשה, רכשה החברה שתי דירות נוספות במתחם עיר דוד: דירה מספר 1 ודירה מספר 4 (להלן: "הדירות הנוספות"). גם עבור רכישת שתי הדירות הנוספות העמיד הבנק אשראי לחברה. המנהל המיוחד בתפקידו ככונס הנכסים הגיש בתיק הכינוס בקשה למימוש הזכויות בדירות הנוספות. במסגרת בקשת המימוש התגלעה מחלוקת בין הבנק לבין בנק הפועלים והמנהל המיוחד שטענו להעדר תוקף השעבודים שניתנו לבנק על שלוש הדירות. בהמשך הגיעו הצדדים להסדר שלפיו שלוש הדירות ימכרו על ידי המנהל המיוחד וב"כ הבנק, עו"ד ישראל בכר, ולאחר מכן ינסו הצדדים להגיע לידי הסכמה באשר לחלוקת תמורת הדירות. בית המשפט אישר את ההסדר שבין הצדדים בהחלטה מיום 25.6.15 (להלן: "ההחלטה מיום 25.6.15") ומינה את ב"כ הבנק והמנהל המיוחד כבעלי תפקיד למכירת הדירות הנוספות למעט הדירה מושא ההליך שלפניי הואיל ובעניינה הוגשה התנגדות למימושה כמפורט להלן, ומטעם זה הופרד הדיון בעניין מימושה של הדירה מהדירות הנוספות.
- התנגדות לבקשת המימוש
לבקשת הבנק למימוש השעבוד בקשר לדירה הוגשו שתי התנגדויות כדלקמן:
הראשונה, על ידי בעל השליטה זיסר שטוען שהדירה אינה שייכת לחברה שכן היא נרכשה מלכתחילה על ידי החברה בנאמנות עבור ביתו, נעמה זיסר (להלן: "נעמה").
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|