חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביטול חיוב מזונות לאישה מוסלמית וקטינה

: | גרסת הדפסה
א"פ
בית משפט לעניני משפחה נצרת
34258-07-13,58648-01-14
21.7.2014
בפני השופט:
אסף זגורי

- נגד -
התובעת:
נ.נ.
הנתבע:
ר.ח.
פסק דין

 

פסק דין 

א.התביעות:

 

1.בפניי תביעות למזונות אשה וקטינה ילידת 8/1/14 שהוגשו על ידי התובעת כנגד בעלה.

 

ב.רקע עובדתי:

 

2.הצדדים הינם בני זוג מוסלמים שנישאו לפי כללי הדין השרעי וזאת בחודש יוני 2012. הנתבע היה עוד קודם הנישואין תושב חוץ (ארה"ב) ולאחר הנישואין עברה התובעת להתגורר עמו בארה"ב.

 

3.מערכת היחסים הזוגית לא הייתה סוגה בשושנים כעולה מטענות שני הצדדים ובחודש יוני 2013 החליטה התובעת להגיע ארצה לביקור של בני משפחתה וזאת כשהיא בתחילת הריון וזאת על דעת הנתבע שרכש עבורה את כרטיס הטיסה (כרטיס הלוך וחזור). לדברי התובעת היא קיבלה הודעה טלפונית מהנתבע כי אינו מעוניין שתגיע ולכן נשארה בישראל תקופה ארוכה מהמתוכנן והגישה תביעה למזונות אשה כנגד בעלה. לטענת הנתבע, עם הגיעה של האשה ארצה היא ניתקה כל קשר עמו ללא סיבה והפסיקה להשיב לניסיונות יצירת קשר טלפוניים ואף העלתה תמונות לפייסבוק מהן עלה שהיא נמצאת עם חברים בטאבה. הנתבע טוען כי הבין מכך שאין בכוונת אשתו לשוב לארה"ב ועל כן ביטל את כרטיס הטיסה כדי שלא יישא בעלותו המלאה לחינם. כאמור בחודש יולי 2013 הגישה התובעת את תביעת מזונות האשה.

 

 

4.ביום 10/9/13 שבה התובעת במפתיע לבית הצדדים בארה"ב, ללא תיאום או אמירה מראש על כך לנתבע אך לאחר שהייה קצרה ולטענתה, לאחר שנפגעה פעם נוספת מצד בעלה, החליטה לשוב ארצה לצמיתות, ללדת כאן את בתם הקטינה המשותפת מבלי שוב. לטענת הנתבע, הוא קיבל בחום את אשתו, אך ביקש להבין מדוע עתרה לחייבו במזונות והיא מסרה לו שהיא בסכסוך עם בא כוחה. הנתבע טען ששמח לראות את התובעת וסלח לה על הגשת התביעה והם הלכו אף לרכוש מצרכים לקראת הלידה הצפויה, אלא שלאחר עשרה ימים שוב נטשה התובעת במפתיע את בית הצדדים בארה"ב.

 

5.בית המשפט חייב את הנתבע בתשלום מזונות אשה זמניים בסך 3,000 ₪ בחודש החל מיום 26/12/13 ועד למתן החלטה אחרת (כאשר הנתבע לא התייצב לדיונים בתביעת מזונות האשה). בהחלטתו זו, בשל העובדה שהנתבע לא התייצב, ראה בית המשפט לנכון לקבל נכון לאותו שלב דיוני את טענותיה של התובעת שלמעשה לא היה מי שיסתור אותן מבחינה עובדתית.

 

6.ביום 6/5/14 הגיע הנתבע ארצה וביום 12/5/2014 היה אמור להתקיים דיון במעמד הצדדים, ברם ב"כ התובעת התייצב בגפו ומסר, כי הנתבע אך הגיע ארצה וביקש לקדם הליך יישוב הסכסוך ועל כן נדחה מועד הדיון ליום 21/5/2014.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>