תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
154676-09
12/12/2011
|
בפני השופט:
חאג יחיא
|
- נגד - |
התובע:
1. ביטוח ישיר 2. אי.די.אי. חברה לבי
|
הנתבע:
יברהים עוואדי
|
פסק-דין |
פסק דין
זוהי תביעה לשיבוב הסכום אותו שילמה התובעת, חברה לביטוח למבוטחה כפיצוי במסגרת פוליסה לביטוח רכב מקיף , על נזק שנגרם באירוע של תאונת דרכים בה היה מעורב רכב נהוג בידי הנתבע ( מונית ) .
כנטען בכתב התביעה , שני כלי הרכב נסעו בכביש ובו שני נתיבי נסיעה כאשר הנתבע נוסע בנתיב הימני ואילו מבוטח התובעת נוסע בנתיב השמאלי. בשלב סוים סטה רכב הנתבע שמאלה, חסם את דרך הנסיעה של מבוטח התובעת וגרם לתאונה .
גרסת הנתבע היא כי הוא נסע בנתיבו , כאשר מבוטח התובעת נוסע אחריו, וכאשר החלו בנסיעה ויצאו מהצומת , פגע מבוטח התובעת במונית של הנתבע מאחור .
שעתי את שני הנהגים המעורבים ובחנתי את הריאות וראיתי לחלק את האחריות לאירוע התאונה בנן ני הנהגים .
עד התביעה טען בפני כי התובע נסע בנתיב הימני , והוא בשמאלי, בשלב היציאה מהצומת, נכנס מימין לנתיב הנסיעה של הנתבע רכב אחר ופנה ימינה , מה שגרם לנתבע לסטות שמאלה אלח נתיב הנסיעה שלו , לחסום את דרכו ולגרום לכך כי עד התביעה יפגע עם הפינה הקדמית ימנית של רכבו בפינה אחורית שמאלית של הנתבע
כאמור הנתבע טען כי הוא נסע בנתיבו , ועקב כניסת הרכב האלמוני לנתיבו מימין, האט ואז נפגע מאחור .
יש טעם בדברי עד התביעה , שכן הנתבע אישר כי רכב אלמוני נכנס לנתיבו מימין, הפריע לו בנסיעה , וגרם לו להאט, ובמקרה זה קיימת סבירות לא מעטה בכך כי עם האטתו הנתבע גם סטה מעט שמאלה . תימוכין לטענה זו הוא כי הנתבע מודה כי בזמן מגע בין שני כלי הרכב רכבו של הנתבע היה חלקו על הנתיב הימני וחלקו על הנתיב שמשמאלו , תימוכין לכך כי רכבו של עד התביעה הוסט שמאלה בעקבות התנהלותו של הנתבע .
מאידך יש טעם גם בדברי הנתבע שהוא נפגע מאחור, שכן המכה אותה קיבל רכב התובעת הינה בחזית הרכב ואילו ברכב התובע, על פי שני הנהגים בפינה אחורית שמאלית . בזמן מגע בין שני כלי הרכב רכבו של עד תביעה היה מאחורי רכב הנתבע , ואילו היה מגיב בזמן לתנועתו של הנתבע , תאונה היתה נמנעת ,ף או לכל פחות התוצאה היתה פחות חמורה .
על כן יש לחלק את האחריות בין שני הנהגים בחלקים שווים .
באין מחלוקת על גובה הנזק ברכב המבוטח אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת את מחצית סכום תביעה , קרי 8500 ₪ בתוספת אגרת משפט ששולמה והכל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה 3/2/09 , שכר בטלת עדים כפי שנפסק במהלך הדיון, וכן 1250 ₪ שכ"ט עו"ד
ניתן היום, ט"ז כסלו תשע"ב, 12 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.