ביה"ד פ"ת - תוקפה של זכיה בהגרלה בלבד בדירת מחיר למשתכן קודם הנישואין במסגרת איזון הזכויות בין בני-הזוג
|
בית דין רבני אזורי פתח תקווה |
1427983-9
23.4.2025 |
|
בפני הדיינים: 1. הרב אברהם מייזלס - אב"ד 2. הרב בנימין לסרי 3. הרב נחמיה נשר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: פלוני עו"ד יוסף חי גביזון |
הנתבעת: פלונית עו"ד נתנאל ירימי |
| פסק דין | |
בפנינו תביעת האשה לחלוקה שווה בדירה הרשומה על שם הבעל (לשעבר).
תקציר רקע כללי:
הצדדים חיו ביחד כבעל ואשה משנת 2014 (לדברי האיש חיו כידועים בציבור) עד שנישאו כדמו"י בתאריך 2/8/2016.
לצדדים ילדה אחת משותפת.
הצדדים התגרשו בתאריך 30/1/24.
לצדדים דירה בפ' אשר נרכשה במשותף בזמן נישואיהם ונרשמה ע"ש שניהם.
קיימת דירה בק' רשומה ע"ש האיש בלבד, כאשר האיש נרשם כרווק להגרלת "מחיר למשתכן" קודם הנישואין, וכל שאר הליך רכישת הדירה נעשה לאחר נישואי הצדדים.
הדירה בק' נרכשה במיליון ש"ח.
טענות האשה
-
האשה העבירה לאיש סך 435,000 ש"ח כתמורה לרכישת הדירה בק'.
-
בתקופה שטרם הנישואין כאשר הצדדים חיו ביחד, הם התעניינו ביחד על רכישת דירה בפרויקט "מחיר למשתכן", אך מכיוון שהם לא היו נשואים לא היו יכולים להשתתף במחיר למשתכן. לכן מאחר והבעל היה כבר בן 35 ורשמית היה רווק והאשה היתה רק בת 28, יכול היה רק האיש לפי תנאי ההשתתפות במכרז להגיש מועמדות, לפיכך הזכות להגרלה היתה רק על שמו.
-
הסך של 435,000 ש"ח שהעבירה האשה לאיש לצורך רכישת הדירה, היה מורכב מחסכונות שחסכו לה הוריה עוד בילדותה, וכן ממה שהשתכרה בשנות עבודתה, וכן העבירו לה הוריה 100,000 ש"ח כמתנה לחתונה, כל הכספים הללו היו בחשבונה הפרטי של האשה. מעבר לכך, לטענת הבעל בסעיף 20 לכתב תביעתו הצדדים התנהלו באופן של הפרדה כלכלית ביניהם, כך שלכל צד היה את חשבונו. אם כן, הכספים שהעבירה האשה לבעל לרכישת הדירה בק' היו הכספים הפרטיים. בנוסף העבירו הצדדים ליזם חברת "פתרון", כסף מחשבון של כספי מתנות החתונה.
-
האשה היתה שותפה מלאה בכל הליך רכישת הדירה, אמנם את כל ההודעות מהחברה קיבל האיש, אך הוא העביר מידית ובאופן טבעי לאשה כל הודעה (האשה צירפה לסיכומיה מספר רב של הודעות מחברת הבניה שקיבל הבעל והעבירם לאשה.)
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>