ביבי ואח' נ' מזרחי
|
ת"א בית משפט השלום ראשון לציון |
1532-07,5138-04-10
17.7.2011 |
|
בפני : יעל בלכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. רחל ביבי 2. אבנר ביבי 3. צבי ביבי 4. ראובן ביבי 5. לילי מזור 6. נעמי גלבוע |
: יוסף מזרחי |
| החלטה | |
החלטה
בהחלטה מיום 29/5/11 הוריתי על מינוי השמאית הגב' דוברת אולפינר לפי הוראות כתב מינוי מיום 4/5/11 והבהרה מיום 24/5/11 בעניין היקף הבדיקה (כתב המינוי מתייחס למומחה אחר, שמינויו בוטל בשל כך שקרוב-משפחתו הוא עו"ד במשרד ב"כ הנתבע).
הצדדים העלו טענה ששכר הטרחה של השמאית אולפינר גבוה. נתתי בידי הצדדים שהות להגיע להסכמה בדבר זהות מומחה אחר, תוך שציינתי כי שכר המומחית סביר בעיני בנסיבות העניין וכי בהעדר הסכמה אחרת, יאושר שכר המומחית (החלטה מיום 14/6/11 והחלטה מיום 12/6/11).
במועד שנקבע לת.פ לקבלת הודעת הצדדים אם הגיעו להסכמה בעניין מינויו של מומחה אחר – הודיע הנתבע כי הגיש בר"ע על ההחלטה מיום 24/5/11 וביקש את עיכוב מינוי המומחית. קבעתי ת.פ ליום 1/7/11 לקבלת עדכון בעניין הליכי הערעור ועכבתי לפי שעה, את מינוי המומחה.
התובעים הגישו בקשה לבטל את עיכוב המינוי.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים – אני מורה על המשך ההליכים בתיק.
הבר"ע קבועה לדיון ליום 13/9/11.
הבר"ע נוגעת לסוגיה ספציפית מאוד, בשאלה אם יש מקום להורות למומחית לאמוד שווי דמי שימוש גם למה שמכונה ע"י הצדדים "שטח הבסטה".
מדובר בתיק משנת 2007 ויש לשאוף לניהולו תוך זמן סביר. בשל התנהלות הצדדים, כעולה מהחלטות קודמות, חלו עיכובים רבים בניהולו וגם נושא מינוי המומחה מתעכב כבר כשלושה חודשים, אף שמדובר במינוי מומחה מטעם בית המשפט, בהסכמת הצדדים.
אין כל מניעה שבינתיים, עד להחלטה בבר"ע, הצדדים יפקידו את שכרה של המומחית בקופת בית המשפט, תקבע ותתקיים פגישה של המומחית עם הצדדים במקום, וייאספו בידה כל הנתונים הרלבנטיים. מי מן הצדדים לא יינזק מכך, וזכות הנתבע לא תגרע.
ממילא גם בהחלטתי מיום 24/5/11 (ההחלטה נשוא הערעור) לא קבעתי דבר לגופה של המחלוקת בעניין הזכאות לדמי שימוש עבור הבסטה. ציינתי כי טענות הצדדים בעניין שמורות.
סביר שההחלטה בבר"ע תינתן טרם שתוגש חוות הדעת ומכל מקרה, המומחית לא תמסור חוות דעת סופית עד שבית משפט זה יתן הוראה מתאימה.
אין צריך לומר כי בית משפט זה יכבד כל החלטה בבר"ע ויתן למומחית הוראות מתאימות, ככל שיידרשו.
אני מאשרת אפוא, את שכר הטרחה לפי הצעת המחיר של השמאית הגב' דוברת אולפינר בסך כולל של 22,000 ש"ח + מע"מ (כולל שאלות הבהרה) ומורה לצדדים, להפקיד, כל אחד, בקופת בית המשפט סך של 11,000 ש"ח + מע"מ עד ליום 10/8/11.
ת.פ ליום 11/8/11.
אם לא יופקד מלוא הסכום, ובמועד, ע"י מי מהצדדים, אפעל בהתאם לסמכותי לפי תקנה 131(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי ללא התראה נוספת ואורה על מחיקת כתב הטענות הרלבנטי, לפי העניין, על כל המשתמע מכך.
המזכירות תדוור לב"כ הצדדים בפקס מזכירות.
ניתנה היום, ט"ו תמוז תשע"א, 17 יולי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|