ביאו ואח' נ' קלדרון ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
58002-07
20.12.2009 |
|
בפני : מרדכי בן-חיים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עמוס ביאו 2. רנה ביאו |
: 1. דניאל קלדרון 2. לונה קלדרון |
| פסק-דין | |
פסק דין
א.מהות התובענה והצגת בעלי הדין
1.בפני תביעה למתן צו עשה לפיו עתרו התובעים להורות לנתבעים:
להרוס ולסלק חדר תריסים בגינה המהווה רכוש משותף.
להרוס ולהסיר את גג הרעפים שמעל מרפסת דירתם של הנתבעים.
להרוס ולהסיר גדרות פנימיים בגינה.
2.התובעים והנתבעים מתגוררים בדירות בבנין בן 4 דירות ברחוב ויצמן 38א בבת-ים הרשום כבית משותף (חלקה 137 בגוש 7152) (להלן: "הבנין").
3.התובעים הינם בעלי זכות החכירה לדורות והמחזיקים בדירה בקומה השניה של הבנין (להלן: "דירת התובעים") בעוד שהנתבעים הינם בעלי זכויות החכירה לדורות ומחזיקים בדירה בקומת הקרקע (להלן: "דירת הנתבעים").
4.לכל אחד מבעלי הזכויות בדירות צמוד שיעור של 25% חלקים (בלתי מסויימים) ברכוש המשותף.
ב.עיקר טענות התובעים
1.הנתבעים הגדילו את שטח דירתם מתוך כך שהוסיפו לדירת הנתבעים חדר תריסים מקורה (להלן: "חדר התריסים") אשר כנטען נבנה ללא היתר כדין ועל הרכוש המשותף.
2.הנתבעים בנו על פי היתר מרפסת גדולה מעל הרכוש המשותף והוסיפו, ובנו על גג הבטון של המרפסת גג רעפים משופע כלפי מעלה (להלן: "גג הרעפים") סמוך לאדני שני החלונות של דירת התובעים באותה חזית.
כנטען, נבנה גג הרעפים ללא היתר.
3.התובעים טוענים כי גג הרעפים הפך למיצבור לכלוך ופסולת ומהווה מצע ללשלשת ציפורים ותרבית יתושים ומשכך נאלצו התובעים לאטום את אחד החלונות בבלוקים וכן להגיף בקביעות את החלון השני בדירתם.
4.התובעים טוענים כי בניית גג הרעפים יצרה מטרד אסתטי וכן יש בו כדי הסתרת מאור שמש וחסימת אוויר לדירת התובעים ומעל לכל פגיעה בפוטנציאל הבניה של התובעים.
5.בנפרד ובמובחן טוענים התובעים כי הנתבעים הקימו גדרות פנימיים בשטח הגינה המהווה רכוש משותף ובכך חסמו דרכי מעבר ודרכי גישה לבלוני הגז של התובעים.
ג.טענות הנתבעים
1.הנתבעת מס' 2 (להלן: "הנתבעת") הגישה כתב הגנה אשר בפתחו טענה כי בעלה הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") נפטר לבית עולמו זמן קצר לאחר הגשת כתב התביעה.
2.לעיצומו של עניין טענה הנתבעת
2.1כי בידה היתר בניה כדין לבניית המרפסת כי קודם שהתובעים רכשו את דירתם הם שוחחו עם הנתבעת וזו הבהירה להם כי הם רוכשים "דירה בלי חצר".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|