חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בטשב ולרי נ' חב' א.אטש בע"מ

: | גרסת הדפסה
תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
10904-08
9.1.2011
בפני :
דגית ויסמן

- נגד -
:
בטשב ולרי
:
חב' א. אטש בע"מ
החלטה

החלטה

1.בפתח ישיבת ההוכחות שהתקיימה ביום 11.11.2010 ביקשה הנתבעת לצרף חוות דעת מטעמה, של מומחית בגרפולוגיה. בקשה זו נעתרה בחיוב וחוות הדעת התקבלה לתיק.

בתום ישיבת ההוכחות נקבעה ישיבה נוספת ליום 5.1.2011, וזו היתה אמורה להיות מוקדשת לחקירה נגדית של עדי הנתבעת (ר' החלטה מיום 6.12.10). יובהר כי מטעם הנתבעת הוגש תצהיר עדות ראשית של עד אחד, ובנוסף הוגשה חוות הדעת הגרפולוגית.

2. בפתח ישיבת ההוכחות השניה הודיעה הנתבעת כי הגרפולוגית לא יכלה להתייצב לדיון בשל סיבות אישיות. עוד טענה כי על פי תקנה 130א' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984, היה על התובע להודיע על רצונו לחקור את המומחית בגרפולוגיה ואם הוא מבקש לעשות כן בשלב זה, יש לחייבו בהוצאות על קיום ישיבה שלישית בתיק.

התובע טען כי היה על הנתבעת לדאוג לזימון העדה מטעמה וכי אם תנתן החלטה על המשך ניהול ההוכחות, הוא עומד על חקירתה הנגדית.

3.לאחר שחזרנו ועיינו בטיעוני הצדדים, אנו סבורים כי יש מקום לקבל את עמדת התובע לפיה יש להתיר לו לחקור בחקירה נגדית את המומחית שנתנה חוות דעת גרפולוגית מטעם הנתבעת, ולשם כך על הצדדים להתייצב לישיבת הוכחות שלישית.

להלן נימוקינו -

ראשית, בישיבת ההוכחות הראשונה טענה הנתבעת כי המומחית תתייצב להעיד בבית הדין (עמוד 5 שורה 20 לפרוטוקול הדיון מיום 11.11.10). מהודעה זו ניתן היה להבין כי הנתבעת תדאג להזמנת המומחית וכי לא תעמוד על הודעה מפורשת של התובע בנושא. שנית, תקנה 130א' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, אינה חלה בבית הדין לעבודה מכח תקנה 129 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב -1991. בהעדר פסיקה מפורשת על אימוץ התקנה בבתי הדין לעבודה, ולאור הודעת הנתבעת בישיבת ההוכחות הראשונה, מובן מחדלו של התובע אשר לא הודיע על רצונו לחקור את המומחית בחקירה נגדית.

שלישית - באופן מעשי, שני הצדדים אינם מתנגדים לזימונה של המומחית ולחקירתה הנגדית על חוות הדעת שניתנה. המחלוקת ביניהם הינה בשאלה על מי יושתו הוצאות בגין קביעת ישיבת הוכחות שלישית. אנו סבורים כי יש לסיים את שמיעת הראיות בתיק וכי שאלת ההוצאות, שהיא שאלה משנית, תלקח בחשבון בפסק הדין, על פי תוצאתו הסופית של ההליך.

4.ישיבת הוכחות שלישית ואחרונה, לשם חקירתה הנגדית של המומחית בגרפולוגיה מטעם הנתבעת, תתקיים ביום 3.2.2011 בשעה 14:00.

על הנתבעת לדאוג להתייצבותה של המומחית לישיבה זו.

חקירתה הנגדית של המומחית לא תעלה על 30 דקות ועל הצדדים להיערך בהתאם.

5.המזכירות תשלח החלטה זו בפקס לצדדים.

ניתנה היום, ד' שבט תשע"א, 09 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.

רמי נחום, נציג ציבור (ע)

דגית ויסמן, שופטת

עודי שינטל, נציג ציבור (מ) התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>