בוקרה משה נ' בטוח לאומי-סניף באר שבע

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
2812-05
14.4.2010
בפני :
משה טוינה

- נגד -
:
בוקרה משהע"י בא כוחו עו"ד דנוך
:
בטוח לאומי-סניף באר שבעע"י באת כוחו עו"ד כהן
פסק-דין

פסק דין

1.בהחלטה מחודש מאי 2005, דחה פקיד תביעות נפגעי עבודה תביעה שהגיש התובע לתשלום דמי פגיעה בגין פגיעה בגב. ההחלטה נומקה כדלקמן:

"מעיון בפרטי תביעתך ובמסמכים שבידינו, לא נמצא כי האירוע הנטען על ידך בתאריך 13.1.04 (הרמת פרופילים מאלומיניום) גרם לך לנזק פיזיולוגי/ גופני ולאי כושר לעבודה...

אי הכושר לעבודה לתקופה מיום 11.12.04 ואילך איננו תוצאה של האירוע הנ"ל אלא נובע ממצב תחלואתי טבעי."

2.על החלטה זו התביעה שבפני.

3.בתביעה טען התובע כי בתקופה הרלוונטית לענייננו, חודש ינואר 2004, שימש כמנהל הרכבה וייצור בחברת "תריסי ארז בע"מ". התובע הוסיף, כי במהלך פריקת פרופילים עם אחד מעובדי החברה, מר עמרם מויאל, נחבל בגבו. התובע ביקש להכיר באירוע כ"תאונת עבודה".

4.בהחלטה מיום 16.10.06 - שניתנה לאחר ששמע בית הדין את עדות התובע והעד מטעמו - מינה בית הדין כמומחה רפואי מטעמו את ד"ר אליהו סלטי. כמפורט בהחלטה הנ"ל, התבקש ד"ר סלטי להתייחס לעובדות הבאות:

א.התובע יליד 59' והוא בעלים ומנהל בחב' "תריסי ארז בע"מ".

ב.במסגרת זו, שימש התובע כמנהל הרכבה וייצור, נכון לחודש ינואר 2004.

ג.ביום 13.1.04, בסביבות השעה 19:30, פרק התובע יחד עם עובד נוסף משאית ובה חבילות של פרופילי אלומיניום.

ד.בעת ביצוע פעולת הפריקה, התכופף התובע ותוך כדי פעולת ההרמה של פרופילים במשקל של כ-40 ק"ג חש בכאב בגב התחתון והתקשה להתרומם.

ה.התובע פנה לטיפול רפואי והתלונן על כאבי גב, למחרת האירוע.

ו .מצבו הרפואי של התובע הוא כמפורט בחומר הרפואי המצורף.

5.על יסוד העובדות המפורטות לעיל, התבקש ד"ר סלטי להשיב לשאלות הבאות;

א.מהי הפגיעה ממנה סובל התובע בגב?

ב.האם קיים קשר סיבתי רפואי בין הפגיעה ממנה סובל התובע בגב, לבין ביצוע פעולת ההרמה של פרופילים של אלומיניום ביום 13.1.04, כאמור בפרק העובדות?

6.מחוות הדעת שהעביר ד"ר סלטי בחודש דצמבר 2006 ומתשובותיו לשאלות ההבהרה עולה כי לעמדתו של ד"ר סלטי האירוע של הרמת פרופיל האלומיניום גרם להחמרה חולפת במצבו של התובע, הבאה לידי ביטוי בהתכווצות זמנית וחולפת של שרירים בגב התחתון; להבדיל מנזק רפואי קבוע.

7.ד"ר סלטי העריך כי פרק הזמן הנדרש לצורך מנוחה והחלמה מהתקף הדומה להתקף שפקד את התובע אינו עולה על שלושה שבועות.

8.על יסוד אותה חוות דעת, ניתן פסק דין ביום 6.9.07 הדוחה את התביעה נשוא פסק דין זה.

9.במסגרת ערעור שהגיש התובע לבית הדין הארצי לעבודה, הוסכם בין הצדדים על מינוי מומחה רפואי נוסף שיבחן את שאלת הקשר הסיבתי רפואי בין האירוע בעבודה לבין הפגיעה בגבו של התובע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>