- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בוטרוס נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה נצרת |
22181-04-12
21.7.2013 |
|
בפני : ורד שפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עאדל בוטרוס |
: המוסד לביטוח לאומי |
| החלטה | |
החלטה
1.התובע פנה לנתבע, וטען כי ביום 18.03.10, במהלך עבודתו, ועל רקע התרגשות חריגה שחווה באותו היום, התמוטט, וכתוצאה מכך לקה בתופעות פסיכיאטריות שונות.
בקשת התובע להכיר באירוע כתאונת עבודה, ולשלם לו דמי פגיעה נדחתה ע"י הנתבע, וזאת מהנימוק שאין קשר סיבתי בין מצבו הרפואי לבין האירוע.
מכאן התביעה שבפנינו.
2.לאחר שנשמעו בפני בית הדין עדות התובע ועדות שני עדים מטעם ההגנה, והוצגו בפנינו מסמכים, הסכימה ב"כ הנתבע, בהמלצת בית הדין, כי ימונה מומחה רפואי מטעם בית הדין אשר ידון בשאלת הקשר הסיבתי בין הליקוי הנטען לבין האירוע לו טוען התובע.
3.לאחר ששמענו, כאמור, עדויות, ועיינו בראיות שבתיק, אנו קובעים את העובדות הבאות –
א.התובע יליד 1950.
ב.החל משנת 2002, התובע עבד בשירותי חברת כהן חגית קבלני בניין בע"מ, ובמהלך שנת 2004 הפסיק את עבודתו לאחר שעבר תאונת דרכים. בתאריך 01.06.06, התובע חזר לעבוד בחברה.
במהלך תקופת עבודתו בשנה וחצי הראשונות, התובע שימש כמנהל עבודה, ולאחר מכן החל בנוסף לבצע עבודות בנייה פיזיות – יציקות, טפסנות, בנייה וכד', ובמהלך שנת 2006 היה בטיפול פסיכיאטרי.
ג.במהלך עבודתו בחברה, התובע היה חשוף למתחים ממושכים על רקע חילוקי דעות ביחס לתנאי העסקתו.
ד.ביום 18.03.10, במהלך עבודתו באתר עבודה ביוקנעם, התובע נתבקש על ידי מנהל החברה כי יחתום על טופס מינוי מנהל עבודה לאתר עבודה בהרצליה. אולם התובע חשש לחתום וסירב לכך, ביודעו שלא ניתן להתמנות כמנהל עבודה ביותר מאתר אחד, ובמיוחד משום שלא ביקר באותו אתר והיה לו מידע כי העבודה שם החלה עוד שבועיים קודם לכן.
סירובו של התובע הוביל לוויכוח קולני בינו לבין מנהל העבודה אשר הודיע לתובע שאם לא יחתום על טופס המינוי עלול הוא למצוא עצמו מפוטר מהעבודה.
מיד לאחר מכן, מנהל העבודה שהייה מלווה עם השותפה לחברה, עזב את אתר העבודה, ולאחר עשר דקות התקבלה אצל התובע שיחה מהשותפה לפיה הודע לו שברשותו שעה כדי לשקול חתימה על טופס המינוי וככל שיעמוד על סירובו אינו יכול לחזור לעבודה. לאחר שהתובע הודיע על התנייתו לחתימתו לפיה ישמש רק כמנהל עבודה באתר והשותפה חזרה על בקשתה כי יחתום על טופס המינוי, החל התובע להרגיש לחצים בחזה, סחרחורות, חולשה כללית ורעד ברגליים והתמוטט (להלן ולעיל: "האירוע").
4.הננו ממנים מטעמו של בית הדין את דר' קונס שי כמומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה.
5.על מצבו הרפואי של התובע ניתן ללמוד מהמוצגים הבאים:
א.תיק רפואי מקופת חולים מכבי, נ/4.
ב.תיעוד רפואי שצורף לתצהיר התובע, ת/1.
6.כב' המומחה מתבקש להשתדל לתת חוות דעתו מוקדם ככל שניתן, ובמידת האפשר תוך 30 יום מקבלת החלטה זאת.
7.עם קבלת חוות הדעת היא תועבר לצדדים, והם יקבלו ארכה בת 15 יום לבקש להפנות למומחית שאלות הבהרה ביחס אליה, ותינתן ארכה בת 15 יום להגיב לבקשה כזו, ככל שתוגש.
ככל שלא תוגשנה בקשות להפנות למומחה שאלות הבהרה, יקבלו הצדדים ארכה נוספת בת 15 יום להגיש סיכומיהם או להשלים סיכומים שהוגשו, שאם לא כן יחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות הדעת ולמתן פסק דין בהתאם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
