חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בוזגלו נ' חדרה ואח'

: | גרסת הדפסה
פ"ה
בית דין אזורי לעבודה חיפה
11171-02-13
12.3.2013
בפני :
איריס רש

- נגד -
:
שלמה בוזגלו
:
1. עיריית חדרה
2. עמותת על"ה

החלטה

החלטה

1.בפני בקשת המבקש למתן צו לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית משפט, אשר יכוף על המשיבות את ההחלטה שניתנה על ידי בית דין זה ביום 7/2/13 בתיק פ"ה 11171-02-13.

הבקשה לא הוגשה כנגד מי מנושאי המשרה במשיבות, הגם שבפתיח לבקשה התבקש לזמן את מנכ"ל העיריה וממלא מקום מנכ"ל העמותה, מר איקי צור לבוא ויתן טעם מדוע המשיבות לא פעלו בהתאם להחלטת בית הדין.

2.סע' 6(1) לפקודה, שהסמכות הקבועה בו ניתנה לבית הדין לעבודה בסעיף 38 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969, קובע, כי לערכאות השיפוטיות כאמור תהא סמכות:

"... לכוף אדם בקנס או מאסר, לציית לכל צו שניתן על ידם והמצווה לעשות איזה מעשה או האוסר לעשות כל מעשה" .

לאור האמור לעיל, ברי כי מטרתו של סעיף 6 לפקודה הינה לכוף אדם לציית לכל צו שניתן על-ידי בית הדין, כאשר הכלים לכך הם קנס או מאסר, לרבות קנס שיוטל על אדם מסוים.

כך גם, בשל אופיו המיוחד של ההליך, סעיף 6 (2) לפקודה קובע כי הליך על פי הפקודה ייפתח בדרך של הזמנה מיוחדת, כדלקמן:

"לא יינתן צו המטיל קנס או מאסר אלא אם כן הוזמן הממרה להופיע ונענה להזמנה, או, כשלא בא מעצמו, הובא לפני בית המשפט בצו תפיסה כדי להראות טעם מדוע לא ינתן נגדו צו כזה".

ללמדך, כי ההליכים מכח הפקודה, הן לאור טיבם והן לאור הכלים שהועמדו להבטחתם מכוונים כלפי אדם בשר ודם ולא כלפי גופים משפטיים ככאלו.

3.כאמור לעיל, בקשה זו הוגשה כנגד המשיבות באופן שמחד אינו מאפשר לאכוף על "אדם" לקיים את ההחלטה, ואף אינו מאפשר להפעיל את ההליכים לזימונו של אדם מסוים לדיון.

ברי כי כל גוף משפטי פועל באמצעות אורגנים שלו, ולפיכך ועל מנת שניתן יהיה להפעיל את הפקודה במקרה זה, יהא על המבקש להגיש בקשה מתוקנת, בה ינקוב בזהות האנשים כלפיהם מכוונת הבקשה ויפרט את הפרטים האישיים לצורך הוצאות ההזמנות.

4.בנסיבות אלו ועל מנת לחסוך משני הצדדים זמן, טרחה ואי נעימות הכרוכה בניהול הליך חמור זה לפי הפקודה – אני מורה על קיום דיון ראשוני בבקשה לפני הוצאת הזמנות, ביום 17/3/13 בשעה 15:30.

5.המבקש יבצע מסירה אישית של הבקשה והחלטתי זו למשיבה לא יאוחר מיום 13/3/13 בשעה 09:00.

6.המשיבות יגישו תצהירי תשובה מטעמן עד ליום 14/3/13 בשעה 16:00.

7.המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים באמצעות הפקס ותוודא טלפונית את קבלתה.

.

ניתנה היום, א' ניסן תשע"ג, (12 מרץ 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>