בדיחי נ' עיריית פתח תקווה

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
14704-04-22
16.1.2024
בפני השופט:
שמואל בורנשטין

- נגד -
עותר:
שלום בדיחי
משיבה:
עיריית פתח תקווה
פסק דין
 
  1. לפניי עתירה מנהלית במסגרתה ביקש העותר כי תינתן החלטה לפיה השגות שהגיש כנגד חיובי ארנונה ודרישות תשלום, דינן להתקבל נוכח הוראת סעיף 4(ב) לחוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976 (להלן: חוק הארנונה).

  2. המדובר בחיובי ארנונה ודרישת תשלום בגין ארבעה נכסים של העותר. בהשגותיו טען העותר כי עומדות לו טענות שיהוי והתיישנות, כי מדובר בחיובים רטרואקטיביים, כי בכל מקרה יש לבטל חיובי הפרשי הצמדה וריבית, כי הנכסים טרם אוכלסו, כי זכאי הוא לפטור מארנונה וכן כי נפלה טעות בחישוב השטחים לחיוב.

  3. סעיף 4 לחוק הארנונה, שעניינו המועד שבו על מנהל הארנונה להשיב להשגה שהוגשה, קובע כדלקמן:

    • מנהל הארנונה ישיב למשיג תוך שישים יום מיום קבלת ההשגה.

    • לא השיב מנהל הארנונה תוך שישים יום – ייחשב הדבר כאילו החליט לקבל את ההשגה זולת אם האריכה ועדת הערר האמורה בסעיף 5, תוך תקופה זו, את מועד מתן התשובה מטעמים מיוחדים שיירשמו, ובלבד שתקופת ההארכה לא תעלה על שלושים יום.

      כאן כבר המקום לציין כי וועדת הערר לא התבקשה, וממילא לא האריכה, את המועד למתן תשובה להשגה.

  4. לטענת העותר, את השגותיו שלח בדואר רשום בתאריך 28.12.2021, ההשגות התקבלו במשרדי המשיבה, עיריית פתח תקווה, ביום 29.12.2021, ואילו תשובות מנהל הארנונה הוגשו ונשלחו בימים 3.3.2022 ו-6.3.2022. מאחר שביום 27.2.2022 חלפו 60 יום ממועד הגשת ההשגות, יש לקבלן נוכח הוראת סעיף 4(ב) הנ"ל.

  5. המשיבה מבקשת לדחות את העתירה. לטענתה, ההשגות הגיעו לראשונה לשולחנו של מנהל הארנונה רק ביום 2.1.2022, כפי שעולה מחותמת "נתקבל" המוטבעת בהן. ממועד זה יש למנות את תקופת 60 הימים. יתר על כן, מנהל הארנונה השיב להשגות וחתם על התשובות להשגות כבר ביום 22.2.2022 הגם שהם נשלחו בדואר רשום רק ביום 1.3.2022. בין המועד שבו הגיעו ההשגות לשולחנו של מנהל הארנונה ועד למועד שבו נשלחו תשובותיו להשגות, לא חלפו 60 יום, ובוודאי שלא חלפו 60 יום עד למועד שבו מנהל הארנונה חתם עליהן.

  6. ועוד טענה המשיבה באשר למועד שבו טען העותר כי שלח את השגותיו, כי על גבי מכתבי ההשגה לא הודבקה אסמכתא לעניין המועד שבו נמסר דבר הדואר הרשום, ולפיכך מנהל הארנונה לא יכול היה לדעת מתי נשלחו ההשגות כדי למנות מספר הימים העומדים לרשותו לשם מתן תשובותיו להשגות.

  7. לבסוף טוענת המשיבה כי יש להביא בחשבון את האינטרס הציבורי בשמירת הקופה הציבורית, כי ממילא לא מדובר אלא באיחור קל כך שלא מתקיים הרציונל ב"חינוך" הרשות להשיב במועד, כי אין לאפשר לחוטא לצאת נשכר שהרי העותר, בחוסר תום לב, לא דיווח במשך שנים על השימוש בנכס, וכן כי בכל מקרה אין ליתן לעותר את הסעד המבוקש על שום שטענותיו במסגרת ההשגות, ככל שהן נוגעות לשומות מהשנים 2014-2020 - טענות להחלת חיוב רטרואקטיבי - הינן טענות שאינן יכולות להיות נדונות במסגרת השגה כעולה מסעיף 3 לחוק הארנונה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>