בב"נ
בית משפט השלום באר שבע
|
18911-01-15
11/01/2015
|
בפני השופט:
יעקב דנינו
|
- נגד - |
המבקש::
מחמד עמור
|
המשיבה::
הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז דרום
|
החלטה |
אין בבקשה המונחת בפניי כדי לענות על כלל הכשלים בהצטברם, כפי אשר פורטו בהחלטתי מיום 11.1.15.
כך, המבקש טוען לראשונה (לאחר שלא בא זכרה של טענה זו בבקשה שהוגשה ביום 11.1.15), כי המבנה בנוי על קרקע בבעלות פרטית של אחר, וכי הוא שוכר ממנו את הנכס (ס' 3 לבקשה).
לא צורפה כל אסמכתא המעידה על זכותו של אותו אחר במקרקעין (וממילא, לא נזכרו פרטיו המלאים של אותו אדם), ואף לא צורף הסכם השכירות הנטען בין הצדדים.
ברי כי לא ניתן להלום כי אמירה כללית בטיבה, אשר אינה מגובה באסמכתא תואמת, תענה על הכרח הוכחת זכות מוכרת במבנה, כמצוות נוסח התוספת הראשונה לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע-2010 (להלן: "התקנות").
אף לעניין השיהוי בהגשת הבקשה, ייאמר כי עיון בבקשה אינו מסייע להקהות את סימן השאלה הנוגע למועד הגשת הבקשה, ועל כן, אין בידי לקבל טענת המבקש כי לא מדובר בשיהוי ניכר (ס' 5 לבקשה). זאת, מאחר שהמחוקק התווה לוחות זמנים קצובים, תוך שיצר חזקה משתמעת, ולפיה, ביהמ"ש לא ידון בבקשה שלא מתקיימים בה התנאים הקבועים בתקנות אלו, ומועד הגשת הבקשה בכללותם, "אלא מנימוקים מיוחדים שיירשמו" (ס' 6 לתקנות).
הוא הדין, וביתר שאת, לעניין טענת המבקש כי אין בידו אסמכתאות, בין היתר, לעניין מועד בניית המבנה (ס' 15 לבקשה), שכן, ברי כי הנטל על המבקש להוכיח את מועד בניית המבנה.
באשר לטענת המבקש המשתמעת כי הוא חפץ להיוותר במבנה, לא מחמת שיש היתכנות קונקרטית לקבלת היתר ביחס למבנה, אלא על מנת שהמבנה ישמש כפתרון ביניים עד למציאת פתרון חלופי (ס' 12-14 לבקשה), ייאמר כי לא מצאנו בתקנות, אף לא בהלכה הפסוקה, אפשרות להגיש בקשה לעיכוב ביצוע צו, לצורך המתנה להכשרת או למציאת מבנה חלופי, תחת המבנה אשר נבנה שלא כדין.
חרף כל האמור, ביהמ"ש היה נכון לקבוע מועד לדיון, תוך עיכוב ביצוע הצו בכפוף להפקדה הולמת, להבטחת הוצאות המשיבה היה ותידחה הבקשה.
ואולם, מאחר שלדברי המבקש, באמצעות באת כוחו, משיחות שנערכו מול נציגי המשיבה "עולה כי קיימת נכונות מצידה ליתן ארכת מועד לביצוע ההריסה, וזאת לצורך התארגנות קצרה לפינוי המבנה" (ס' 13 לבקשה), תפעל ב"כ המבקש לבוא בדברים עם ב"כ המשיבה, עוה"ד לוטם כפרי, על מנת לבחון אפשרות לגבש הסדר לדחיית מועד ביצוע צו ההריסה לפרק זמן קצוב, וככל שיגיעו להסכמה, תוגש בקשה מתאימה ללא דיחוי.