עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
55676-12-13
19/10/2014
|
בפני השופטת:
עידית איצקוביץ
|
- נגד - |
התובעת:
ה. ב עו"ד חורי
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד יפית מזרחי
|
החלטה |
1.הצדדים הסכימו כי בית הדין ימנה מומחה שיובא לידיעתו כל החומר הרפואי הנוגע לתובע ואשר ישיב על השאלות המצ"ב להחלטה זאת.
2.להלן העובדות הדרושות לקבלת חוות הדעת:
א.התובעת עובדת בדואר ישראל מזה כ- 15 שנה. כשמונה שנים מתוך תקופה זו, עובדת התובעת בסניף בית המיון בדרך ההגנה תל-אביב. כל השנים הללו עבדה התובעת כפקידת אשנב, המקבלת קהל.
ב.בשנתיים האחרונות בטרם אירוע התאונה, מונתה התובעת לעבוד כמנהלת החנות של הדואר – חנות נוחות שבה ניתן לקנות מעטפות, כלי כתיבה, ציוד משרדי, בתפקיד זה עבדה התובעת מהשעה 8:00 עד 16:00 אחה"צ, 5 ימים בשבוע.
ג.בסמוך לאירוע התאונה, כפי שיפורט להלן, הייתה התובעת בתקופת ניסיון כמנהלת החנות. לאחר תקופה זו, היו צריכים הממונים עליה להחליט באם להשאירה בתפקיד זה על בסיס קבוע. התובעת רצתה מאד לקבל את תפקיד מנהלת החנות באופן קבוע, כי תפקיד זה היווה קידום בדרגות, והוא הרבה יותר טוב ונוח מבחינת תנאי העבודה כגון שעות, שכר ופחות עבודה מול קהל וכו'.
ד.ביום 21.8.12 הגיעה התובעת למשרדה של רחל שרעבי, הממונה עליה, במיוחד על מנת לדבר עימה על נושא מתן תפקיד מנהלת החנות לתובעת באופן קבוע.
ה.תוך כדי השיחה, רחל התחילה להרים על התובעת את הקול, והתובעת נאלצה להתגונן כנגד האשמותיה של רחל, ואף התובעת הרימה את קולה ואמרה שכל ההאשמות של רחל אינן נכונות, שהיא עושה רק את העבודה שלה על הצד הטוב ביותר, וכל האינטריגות במקום העבודה לא מעניינות אותה.
ו.הצעקות היו כל כך גבוהות, שעובדת אחרת בשם אורלי מועלם נכנסה למשרד, וביקשה מהן להירגע ולהסתדר. התובעת חששה למקום עבודתה בכלל, ושלא תקבל את תפקיד מנהלת החנות בפרט, ושרחל תגרום לכך שיהיו לתובעת בעיות בעבודה.
ז.בעקבות השיחה, התובעת מאד התרגשה והייתה בלחץ וחרדה גדולים מאד.