מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 4739-09 . 02 אוקטובר 2014 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 4739-09 . 02 אוקטובר 2014

תאריך פרסום : 06/05/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
4739-09
02/10/2014
בפני השופט:
אפרת לקסר

- נגד -
התובעת:
ג'נין ליטמנוביץ
הנתבע:
ביטוח לאומי-סניף ת"א-מח' משפטית
החלטה

1.לפניי בקשת התובעת מיום 25.6.2013 למינוי מומחה רפואי נוסף או אחר (להלן:"הבקשה"). עסקינן בתביעת התובעת להכיר במחלת CTS (תסמונת התעלה הקרפלית) ממנה היא סובלת בידה הימנית כנגרמה עקב עבודתה.

2.בדיון מיום 9.11.2011, גיבשו הצדדים רשימת עובדות מוסכמות באשר לאופן עבודתה של התובעת, כדלקמן:

א. התובעת ילידת פברואר 1957. עבדה כפקידה קלדנית בקונסוליה האמריקאית במזרח ירושלים בין יוני 2004 עד פברואר 2009.

ב. התובעת עבדה בקלדנות בשתי ידיה כשהיד הדומיננטית שלה היא יד שמאל, עמה היא גם כותבת ובאצבע יד ימין הייתה לוחצת על העכבר.

ג. החל משנת 2007 התובעת הפעילה מכשיר ברקוד במשקל של כק"ג, בעזרתו סרקה את המסמכים והפניות שהועברו לטיפולה.

ד. לצורך סריקה נדרשה התובעת להרים את הברקוד באוויר ביד ימין, להעמידו בזווית המתאימה למיקום המסמך שהוחזק על ידה ביד שמאל, ללחוץ עם אצבע יד ימין על כפתור הפעלת הברקוד ובסיום הסריקה, להניח את הברקוד על השולחן.

מדובר בכ- 150 הרמות ברקוד ביום. לעתים מספר הלחיצות על הברקוד היה גדול יותר וזאת במקרים בהם לא נקלטה הסריקה.

ה. התובעת עבדה 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע. מתוכם 7 שעות בהקלדה לרבות עבודה עם הברקוד.

3.בהחלטה מיום 17.10.2012, לאחר שהתקבל החומר הרפואי בעניינה של התובעת, מונה ד"ר לב-אל אסא – מומחה לכירורגיה אורתופדית, לשמש מומחה – יועץ רפואי, (להלן: "המומחה"), לשם מתן חוות דעת רפואית בשאלות המפורטות להלן:

א.מהו הליקוי ממנו סובלת התובעת ביד ימין?

ב.האם יש קשר סיבתי, (גרימה או החמרה), בין הליקוי ממנו היא סובלת ביד ימין לבין תנאי עבודתה, כמפורט בעובדות המוסכמות?

ג.האם נוכל לראות בכל פעולה שביצעה התובעת בעבודתה כמפורט בעובדות המוסכמות, משום חבלה זעירה בלתי הפיכה, אשר היא כשלעצמה לא גרמה למחלתה אך בהצטרפותן יחד, נגרם הליקוי ממנו היא סובלת?

ד.האם השפעת תנאי עבודתה של התובעת על הליקוי ממנו הוא סובלת ביד ימין פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים, (אם קיימים כאלה), על ליקוי זה?

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ