ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
40753-08-13
03/08/2016
|
בפני סגן הנשיא:
שמואל טננבוים
|
- נגד - |
תובע :
י.ה. עו"ד מירב קהאן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד משה אהרון
|
החלטה |
1.זוהי תביעה להכיר בפגיעה במערכות הנשימה ובריאות של התובע כמחלת מקצוע ו/או כתאונת עבודה עפ"י עקרון המיקרוטראומה וזאת מכח הוראות פרק ה' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן – החוק).
רקע עובדתי
2.התובע יליד שנת 1950 הינו בעל עסק עצמאי ועובד מזה כ- 45 שנים כמסגר, חרט ורתך.
3.התובע עובד בימים א'-ה' בין השעות 6:00 עד 18:30 לערך.
4.במסגרת המסגרייה שבבעלותו מעסיק התובע כחמישה פועלים.
5.במסגרת עבודתו וכמפורט בתצהירו, נדרש התובע לבצע בסדנא עבודות שונות כגון: השחזה, ריתוך, עיבוד, התאמה וצביעה של מעקות, סורגים, דלתות וחלונות. לאחר מכן לצורך ההתקנה נדרש לעבוד עם כלים שונים כגון: פטיש קונגו , מקדחות, משחיז "דיסק" , מסור , אבן משחזת ולבצע עבודות ריתוך בעזרת רתכת. כמו כן השתמש בקומפרסור ריסוס צבע ובסוגים שונים של מדללי טינר.
6.עוד טוען התובע בתצהירו כי הן במהלך עבודות ההכנה וההתאמה בסדנא והן במהלך העבודות באתרים השונים, הוא נחשף לחומרים רעילים כגון: אבק מכני של ליטוש וחריטת מכונות, אבק סיבי פיברגלס, מדללי צבע שונים, טינרים, צבעי סופרלוק, פוליאור אפוקסי, עשן ריתוך מתכות קשות, עשן ריתוכים של מתכות מגוולנות עם אבץ.
7.כמו כן, על פי המפורט בתצהירו, בעבר במשך 30 שנים כאשר פירק מסתורי כביסה העשויים אסבסט, במסגרת פרויקט "שיקום שכונות" באור יהודה וכן במסגרת עבודתו כקבלן משנה בעיריית חולון, נחשף לשבבי אסבסט .
8.התובע לא עשה שימוש באמצעי הכנה לבד ממסכה לעיניים.