ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
3178-09-15
05/06/2016
|
בפני השופט:
נוהאד חסן
|
- נגד - |
התובעת:
1. עיזבון המנוח י.ב.ח. ז"ל 2. ל.ב.ח.
עו"ד אריז' מטאנס מוסא ואח'
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מרב אבירם - המחלקה המשפטית
|
החלטה |
1.מינוי מומחה רפואי:
פרופ' רחמים (רמי) בן יוסף, רח' גפן 36, מבשרת ציון, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה"), לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות למנוח, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
2.מסמכים רפואיים:
להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן:
א.תיק רפואי מקופ"ח כללית - כללי, כירורגי, פנימי, אונקולוגי.
ב.תיק רפואי מביה"ח רמב"ם (מחלקה אורולוגית).
ג.תיק רפואי מביה"ח רמב"ם - מרפאות חוץ אצל פרופ' בסט.
ד.תיק רפואי מביה"ח לגליל המערבי נהריה.
ג.חומר רפואי שצורף לכתב התביעה.
ד.מכתב מיום 4.2.16 - צורף לבקשת ב"כ התובעים, שהוגשה ביום 9.2.16.
3.העובדות:
א.המנוח היה יליד שנת 1936.
ב.המנוח עבד במפעל "איתנית" מחודש 5/57 ועד 8/95, כעובד ייצור במחלקת ייצור לוחות אסבסט צמנט.
ג.המנוח עבד במשרה מלאה, ובדרך כלל 8 שעות ביום.
ד.המנוח עבד בתוך אולם ייצור, שם ייצרו לוחות אסבסט צמנט, חומר אשר מורכב מ-90% צמנט ו-10% אסבסט ומים. האסבסט היה בצורת נוזל. באולם מיוחד סמוך לאולם הייצור היה מערבל שבו היו שופכים את שקי האסבסט, המלט והמים, הם היו מתערבבים בתוך המערבל וממנו מועברים למכונות הייצור דרך צינור. הנוזל היה נספג בתוך לבד ומעל הלבד היה פרס שלחץ על הלבד והנוזל עד לעובי הדרוש לצורך לוח האסבסט. כשהלוח היה מגיע לעובי הדרוש המנוח, מתוקף תפקידו כמכונן, חתך את הלוח לגודל הנדרש. הלוחות אחר כך הועברו לייבוש לתקופת אשפרה של 10 ימים, באולם הייצור.
ה.המנוח עבד בעיקר בתפקיד מכונן ליד המכונה, כפי שתואר לעיל, אולם אם היה חוסר בתחנת עבודה אחרת, בפירוק לוחות או באולם הייצור, הוא עבר לעבוד בתחנה האחרת.