ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
30886-10-14
20/05/2015
|
בפני השופטת:
עפרה ורבנר
|
- נגד - |
התובעת:
י' ח' ב' עו"ד מואנס פרח
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מרב אבירם
|
החלטה |
1.תביעת התובעת להכרה בהפלה שארעה לה, לטענתה, בתאריך 26.1.13 כ"תאונת עבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, נדחתה ע"י הנתבע במכתב הדחיה מתאריך 22.9.14, בנימוק, כי האירוע התאונתי הנטען של הרמת סל כביסה, לא גרם לה לנזק פזיולוגי, וכי אין קשר סיבתי בין האירוע לבין המימצאים הרפואיים וההפלה שעברה.
כנגד החלטה זו של הנתבע, הוגשה התביעה בתיק שלפנינו, ובכתב התביעה טענה התובעת, כי בעת שהרימה סל כביסה כבד, חשה בכאבים בבטנה, ולאחר מכן נגרמה לה הפלה.
2.הנתבע בכתב הגנתו חזר על האמור במכתב הדחיה, וטען, כי בתאריך 26.1.13, לא ארעה לתובעת תאונת עבודה כמשמעותה בחוק.
3.הצדדים הגיעו ביניהם להסכמה, באשר לתשתית העובדתית הרלוונטית, כמו גם באשר למינויו של מומחה יועץ רפואי בתחום הגינקולוגי.
4.ואלה העובדות המוסכמות הצריכות לענייננו:
א.התובעת ילידת שנת 1987, ובזמנים הרלוונטיים עבדה כמדריכה בדיור מוגן בחברת א.ד.נ.מ בע"מ;
ב.בתאריך 26.1.13 בשעות הצהריים, במהלך העבודה, הרימה התובעת סל מלא כביסה רטובה במשקל של 14 ק"ג והרגישה כאבים עזים בבטן;
5.הננו מחליטים למנות את פרופ' גולדשטיין, מומחה לגניקולוגיה, כמומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין.
כבוד המומחה מתבקש להשיב על השאלות הבאות:
א.מהי הבעיה הרפואית ממנה סבלה התובעת בתאריך 26.1.13, כעולה מהחומר הרפואי?
ב.הקיים קשר סיבתי בין הרמת סל הכביסה במשקל של כ-14 ק"ג שהרימה התובעת בתאריך 26.1.13, לבין ההפלה שעברה התובעת בתאריך זה, או בסמוך לו?