ב"ל 3080-04-13 . 17 אוגוסט 2014
|
עב"ל |
3080-04-13
17.8.2014 |
|
בפני השופטת: מיכל נעים דיבנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: אופיר אליהו עו"ד זוהיר ברבארה |
נתבע: המוסד לביטוח לאומי עו"ד הלשכה המשפטית |
| פסק דין | |
|
האם זכאי התובע למענק עבודה מועדפת, בגין עבודתו לאחר השחרור משירות סדיר בחברת WATTS & MORE (להלן – החברה)? שאלה זו היא השנויה במחלוקת בין הצדדים ובה נכריע להלן.
רקע עובדתי
התובע השתחרר מצה"ל, לאחר שירות צבאי מלא, ביום 2.8.11 וביום 18.9.11 החל לעבוד בחברה. התובע הינו בוגר המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר ובעל דיפלומה בהנדסת אלקטרוניקה ומחשבים (נת/5).
החברה היתה פעילה בתחום ההיי-טק, במימון המדען הראשי במשרד התמ"ת (כיום אינה פעילה עוד). עיסוקה היה בפיתוח, ייצור והתקנה של מוצרים אלקטרוניים בתחום האנרגיה הסולארית. בהתאם לאישור מנכ"ל החברה (נת/1), החברה ביצעה מחקר ופיתוח, בנתה מעגלים אלקטרוניים וכתבה תוכנות לכלל מוצרי החברה, ייצרה את המוצרים ואת ציוד הבדיקה ואף התקינה את מוצריה אצל הלקוחות.
התובע הועסק בחברה במשרה מלאה, בבנייה וייצור של אבי טיפוס, לרבות הלחמות אלקטרוניקה ובניה של מארזים, הוא היה פעיל בכל פסי הייצור ההמוני, בתפקידים שונים כגון הלחמות, הרכבות וחיווט (נת/2, סע' 7 לתצהיר התובע). בסמוך לקבלתו לעבודה הציג התובע בפני החברה את הדיפלומה המאשרת את היותו הנדסאי אלקטרוניקה (נת/2, סע' 14 לסיכומי התובע).
שכרו של התובע בחברה עמד, ברוב התקופה, על 6,750 ₪ כשכר יסוד בצירוף 2,250 ₪ בגין שעות נוספות (נ/4).
התובע פוטר מעבודתו בחברה מיום 6.9.12, במכתב נושא תאריך 12.8.12 (נספח ג' לתצהירו).
עוד קודם לכן, ביום 8.7.12, פנה התובע לנתבע על מנת לברר האם עבודתו בחברה תזכה אותו במענק הנדון (נ/6). ביום 19.7.12 השיבה לתובע רכזת גמלאות בסניף הרצליה כך: "בתשובה לפנייתך הריני להודיעך כי העבודה אותה הנך מתאר, פתוח תוכנה וחומרה אינה מזכה במענק" (נ/7, ההדגשה אינה במקור, מ.נ.ד).
במכתב נוסף, מתאריך 15.8.12, השיבה לתובע מנהלת מחלקת גמלאות בסניף נהריה של הנתבע כך (ההדגשה הוספה, מ.נ.ד): "במענה לפנייתך ולאחר בדיקת המעסיק, אם הינך עובד במקום העבודה "וואטס אנד מור בע"מ" ביצור, המקום והעבודה יוכרו לצורך מענק עבודה נדרשת".
חרף האמור באותו מכתב, כאשר הגיש התובע ביום 24.9.12 תביעתו לנתבע לקבלת מענק עבודה מועדפת (נ/3), דחה הנתבע תביעתו בנימוקים הבאים (מכתב מיום 18.10.12, נספח א' לכתב התביעה):
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|