פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
24003-08-22
9.3.2025 |
|
בפני השופטת: איריס רש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: פלוני עו"ד בן אסבן ועו"ד גלעד פופלינגר |
הנתבע: המוסד לביטוח לאומי עו"ד צחי רטר |
| פסק דין | |
-
עניינה של תביעה זו בדחיית תביעה להכרה בתאונת עבודה מיום 15.10.2021 לנוכח העדר רישום של התובע כעובד עצמאי במועד התאונה.
-
במכתבו מיום 8.3.2022 דחה הנתבע את תביעת התובע בנימוק ולפיו התובע לא היה רשום כעובד עצמאי בעת הפגיעה או עשה את המוטל עליו כדי להירשם כאמור בסעיף 77(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 (להלן – החוק).
-
אין מחלוקת שהתובע נרשם כעובד עצמאי רק ביום 19.10.2021, לאחר יום הפגיעה הנטען. לפיכך, השאלה הניצבת בפנינו היא האם התובע עשה את המוטל עליו על מנת להירשם כעצמאי בהתאם לסעיף 77(א) לחוק ולכן יש לראותו כ"מבוטח" לפי סעיף 75(א)(2) לחוק במועד התאונה.
-
התובע הגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו וזימן לעדות את רו"ח טוני קזעורה שסייע בידו להסדיר את רישומו ברשות המסים וטיפל ברישומו אצל הנתבע.
ואלו העובדות הצריכות לעניינו:
-
התובע, יליד 1988, עבד כשכיר בחברת סנו – החברה הדרומית לשיווק בע"מ מחודש יולי 2013 ועד ליום 31.5.2020 וזאת במקביל להיותו שופט כדורגל בליגת העל.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>