מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ארדרייך נ' גוצמן ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ארדרייך נ' גוצמן ואח'

תאריך פרסום : 06/04/2012 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
17148-07-11
02/04/2012
בפני השופט:
יהודה גרניט

- נגד -
התובע:
צבי ארדרייך
הנתבע:
1. דמיטרי גוצמן
2. פניקס חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

מדובר בהתנגשות בין שתי מכוניות פרטיות שארעה בשבת, 6.11.10, בשעות הצהריים ברחוב בן אליעזר ברמת גן.

התובע כבן 85.5 שנה בעת התאונה, אינו זוכר האם הנתבע שיצא עם מכוניתו מרחוב צדדי נסע אחורנית על מנת להשתלב בנסיעה ברחוב בן אליעזר, בו נסע התובע, אולם אין מחלוקת בין הצדדים כי ההתנגשות ארעה כאשר שני הרכבים נמצאים ברחוב בן אליעזר לכיוון הנסיעה.

הנתבע טוען שהוא יצא מרחוב התפוצות בנסיעה אחורנית, כי הוא נסע אחורנית כמה מטרים, גם ברחוב בן אליעזר, וכאשר מכוניתו נמצאה ברחוב בן אליעזר הוא נסע קדימה.

הנתבע גם טוען שהוא נסע אחורנית בצמוד למדרכה של רחוב בן אליעזר, סטה שמאלה בנתיב התנועה ברחוב בן אליעזר.

אין מחלוקת בין הצדדים כי בקטע הרלבנטי של רחוב בן אליעזר יש בפועל רק מסלול נסיעה אחד.

לפי גרסת הנתבע, אותה אני מקבל, לגבי הנסיעה לאחור ברחוב התפוצות ואחר כך ברחוב בן אליעזר– הנתבע היה כבר בנסיעה ברחוב בן אליעזר כאשר התובע המשיך בנסיעה ברחוב בן אליעזר שבו אין אפשרות לשתי מכוניות לנסוע במקביל, וכך ארעה התאונה.

התאונה ארעה כאשר מכוניתו של התובע נסעה ישר ברחוב בן אליעזר, ואילו מכוניתו של הנתבע היתה בזוית אלכסונית מימין למכונית התובע.

מכוניתו של הנתבע נפגעה בכנף הקדמית השמאלית שלו. הנתבע טוען כי עובר להתנגשות הוא עצר את מכוניתו, ואילו מכונית התובע המשיכה בנסיעה, וכך נגרמה שריטה לאורך כל מכונית הנתבע מצד שמאל.

טענה אחרונה זו של הנתבע עומדת בניגוד לטענתו כי מכונית התובע המשיכה בנסיעה לאחר המגע בין המכוניות, וכתוצאה מכך מכוניתו נשרטה לכל אורכה. לנוכח העובדה שמכונית הנתבע היתה בזוית אלכסונית למכונית התובע, השריטה היתה צריכה להיגרם למכונית התובע ולא למכונית הנתבע, כיוון שמכונית הנתבע לא זזה לטענת הנתבע, עובר להתנגשות , ואילו מכונית התובע המשיכה בנסיעה (ראה הודעת הנתבע לחברת הביטוח מסמך א' לכתב ההגנה המתוקן).

לפיכך אני קובע כי הנתבע ניסה להשתלב בתנועה ברחוב בן אליעזר לאחר שיצא בנסיעה אחורנית מרחוב התפוצות ולאחר שסיים את הנסיעה לאחור, הוא נסע קדימה מרחוב בן אליעזר מבלי ששם לב למכוניתו של התובע או שהתעלם ממנה, ומכוניתו של הנתבע היא שפגעה במכונית התובע, כאשר מכוניתו של הנתבע המשיכה בנסיעה לאחר המגע בין שתי המכוניות. ומכאן השריטה לאורך כל הצד השמאלי של מכונית הנתבע.

אני סבור שגם לתובע יש אחריות תורמת לתאונה ולנזק שנגרם לו בכך שלא שם לב לעובדה שרכב מימינו מנסה להשתלב בתנועה.

אני מעריך את הרשלנות התורמת של התובע בשיעור של 20%. לפיכך אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 6,892 ₪, בתוך 30 ימים מהיום. במידה והסכום לא ישולם במועד, יצטרפו אליו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.

כמו כן, הנתבעים ביחד ולחוד ישלמו לתובע את אגרת בית המשפט, ובנוסף - הוצאות משפט בסך של 750 ₪, כל זאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהמועד כאמור לעיל.

ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 ימים מיום קבלת פסק הדין.

המזכירות תשלח העתק פסק הדין לצדדים.

ניתן היום, י' ניסן תשע"ב, 02 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ