ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
58955-11-12
18/04/2013
|
בפני השופט:
יוחנן גבאי
|
- נגד - |
התובע:
טאהר ארדיס
|
הנתבע:
1. מחמד אבו כאשף 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
בפניי בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורטופדי, נוירולוגי, פסיכיאטרי.
בהתאם לסמכותי על פי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – התקנות) ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום הנוירולוגי והפסיכיאטרי, עקב תאונת הדרכים מיום 19.4.08 (להלן – התאונה).
לפיכך, אני ממנה בזאת את ד"ר נעמי אפטר, כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגי (המומחית הנוירולוגית תחווה דעתה גם בדבר הצורך במינוי מומחה בתחום האורטופדי) ואת ד"ר רחל בלומנזון, כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי, על מנת שתחוונה דעתן בדבר מצבו הרפואי של התובע בגין התאונה, כל אחת בתחומה.
בחוות דעתן מתבקשות המומחות להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבו הרפואי של התובע.
4.המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובשים לב לעברו הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובע.
הצדדים ימציאו למומחות את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיינו בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחות מתבקשות להגיש את חוות דעתן באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כמו כן מתבקשות הן לפרט בחוות דעתן את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניהם במועד מתן חוות הדעת.
מינוי המומחות ייכנס לתוקף ביום 10.5.13.
שכר טרחת המומחית בתחום הנוירולוגי יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ. שכר טרחת המומחית בתחום הפסיכיאטרי יעמוד על סך 6,000 ₪ בצירוף מע"מ.
הנתבעת תישא בשלב זה בתשלום שכר טרחת המומחות ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות וזאת מבלי לפגוע בזכותה להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהצדדים תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.
הצדדים יסיימו ההליכים המקדמיים ביניהם בהתאם להחלטה מיום 18.4.13.
בנוסף, לאחר קבלת כל חוות דעת המומחים יפעלו הצדדים כדלקמן:
התובע יגיש תחשיב נזק בתוך 60 ימים מקבלת כל חוות הדעת.
הנתבעת תגיש תחשיב הנזק בתוך 30 ימים מקבלת תחשיב הנזק של התובע.