אפראימוב נ' בנק מזרחי טפחות עפולה 20474
|
עש"א בית משפט השלום עפולה |
29008-03-13
16.7.2013 |
|
בפני : תמר נסים שי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פיליפ אפראימוב |
: בנק מזרחי טפחות עפולה 20474 |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפניי ערעור על פי ס' 10 (א) לחוק שיקים ללא כיסוי, תשמ"א – 1981 (להלן: החוק) במסגרתו עותר המערער לגרוע שיק אחד ממניין השיקים שסורבו בחשבונו אצל המשיב (ולהלן: הבנק).
עסקינן בשיק מס' 1090074 ע"ס 60,000 ₪ (ולהלן: השיק), אשר הופקד לפירעון ביום 5.2.13 וסורב בהעדר כיסוי מספיק.
ואלה טענות הצדדים:
לטענת המערער, השיק ניתן כבטוחה להסכם שנערך ביום 11.10.12 בין טייפון מיזוג וקירור (פיליפ אברמוב) ע.מ 306249632 ואלכס לבקוב לבין מר דרור צ'ובוטרו, לייבא מוצר אשר נועד לחיבור בין הטלוויזיה לרשת האינטרנט.
לאחר החתימה על ההסכם התעוררה בין הצדדים מחלוקת בדבר סוג המוצר. המערער טוען, כי אף שהמוצר הוצג בפני הרוכש, מר צ'ובוטרו, והלה אישר את רכישתו, החליט האחרון לאחר מכן כי עיצוב המוצר אינו מתאים לו וכי אין בכוונתו לרוכשו, ודרש את השבת כספו. לשיטתו של המערער, בכך הפר הרוכש את ההסכם.
המערער מוסיף וטוען, כי נתן את השיק בידי הרוכש במסגרת הסכם הייבוא כביטחון, וזאת שלא על מנת שיופקד. לאחר שהופר ההסכם, הופקד השיק לפירעון בחוסר תום לב ועל מנת להזיק למערער.
לדברי ב"כ המערער, עתה, אף שהשיק חולל, לא נפתח תיק הוצל"פ לצורך גבייתו. משמע, לא עומדת מאחוריו דרישת גבייה של ממש אצל האוחז.
המערער פנה לבנק והציג בפניו מצב עובדתי זה, אך ללא תועלת.
לטענת המבקש, העסק שבבעלותו מתנהל באופן רווחי ומפרנס משפחות רבות אף בימים אלו של מצוקת אשראי ומיתון כלכלי. לנוכח מקרה מצער וייחודי זה, הוא ייכנס לסחרור ממנו יתקשה להתאושש.
הבנק מצידו משיב, כי הבקשה עצמה איננה עומדת בתנאי החוק לביטול הבאת שיק במניין השיקים שסורבו.
ביום 7.2.13 נשלחה למערער הודעה על החלת ההגבלה על חשבונו החל מיום 22.2.13, וזאת בגין שיקים שסורבו מחוסר כיסוי במועדים שבין 28.5.12 ועד 5.2.13.
על הבנק לא הייתה כל חובה לכבד את השיק שסורב, ולמבקש לא היה כל יסוד להניח כי הייתה על הבנק חובה כזו.
טענותיו של המערער נוגעות ליחסים שבינו לבין לאוחז השיק. יחסים אלה אינם בידיעתו ו/או בשליטתו של הבנק, ולפיכך אין הבנק יכול להתחשב בהם בבחנו באם לכבד/לסרב שיק אם לא.
חרף האמור, במעמד הדיון ובהעדר כל טענה של המערער כנגד התנהלות הבנק, ויתר בא כוח הבנק על חקירת המבקש והשאיר את הבקשה לשיקול דעת.
דיון והכרעה :
משאין מחלוקת של ממש על העובדות, יש לבחון האם הנימוק שבפי המערער יכול לעמוד בתנאים שקבע החוק, כתנאים בהם ניתן לגרוע שיק מרשימת השיקים שסורבו.
עילות הביטול קבועות בסע' 10(א) לחוק אשר זו לשונו:
(א)לקוח מוגבל או לקוח מוגבל חמור, רשאים לבקש מבית משפט השלום שיבטל הבאת שיק במנין השיקים שסורבו בהתקיים אחת מאלה:
(1)הבנק סירב לפרוע את השיק מחמת טעות;
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|