- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אסעד נ' קעבייה ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות עכו |
51710-06-11
14.11.2011 |
|
בפני : ג'מיל נאסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ריאד אסעד |
: 1. חוסאם קעבייה 2. גלגלי הצפון 2002 בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
המדובר בתביעה כספית בגין נזקים עקיפים שנגרמו לתובע (השתתפות עצמית והפסד הנחת העדר תביעות) לאחר שרכבו היה מעורב בתאונת דרכים שארעה ביום 17/4/11.
בנו של התובע נהג ברכב ביום ארוע התאונה ולטענתו הוא החנה את רכבו בצד ימין של הכביש וכאשר הרכב היה בעמידה באותה חנייה, הגיעה משאית נהוגה על ידי הנתבע מס' 1 ופגעה בחלק האחורי של רכב התובע.
הנתבע מס' 1 דחה את גרסת התובע וטען כי בעת שהתקרב אל רכבו של התובע, החליט הנהג ברכב הנ"ל לצאת מהחנייה אל כיוון הכביש, תוך שהוא חוסם את מסלול הנסיעה של המשאית וזאת מבלי שהסתכל בראי.
במהלך הדיון היום שמעתי את עדויות שני הנהגים וכן הופניתי לתמונות של רכב התובע בזמן ארוע התאונה, לרבות תמונה שבנו של התובע הציג באמצעות אלבום התמונות של הטלפון נייד שלו, ונחה דעתי לדחות את התביעה.
ראשית אציין כי בניגוד לאמור בסעיף 4 לתביעה לפיה רכב התובע עמד בתוך חנייה ואז הגיעה המשאית ופגעה בו בחלק האחורי, הרי מהתמונות שהוצגו בפניי במהלך הדיון היום, לרבות עדות בנו של התובע, מתבררת תמונה שונה לפיה רכבו של התובע היה לפחות במחציתו בתוך מסלול הנסיעה של המשאית. נימוק שני הינו שבניגוד לגרסה של התובע כפי שמסר אותה בתביעה וכן בעדותו בבית המשפט, הרי בטופס ההודעה על התאונה ששלח התובע אל חב' הביטוח שלו צוין כי המשאית עשתה פנייה ואז סטה ממסלול נסיעתו ופגע ברכב התובע. לא היה זכר לגרסה זו בתביעה שממילא גרסאות אלה אינן מתיישבות אחת עם השנייה.
מכל האמור לעיל, נחה דעתי לקבוע כי התובע לא הוכיח את גרסתו לארוע התאונה ועל כן אני מורה על דחיית התביעה ומחייב את התובע לשלם לכל אחד מהנתבעים סך של 150 ₪.
המזכירות תעביר פסק הדין אל הצדדים בדואר רשום עם אישור מסירה.
ניתן היום, י"ז חשון תשע"ב, 14 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
