- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אלמניום הצפון ח'טיב בע"מ. ח.פ. 510277231 נ' ויסמן
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
58728-01-13
31.3.2013 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מארק ויסמן |
: אלמניום הצפון ח'טיב בע"מ. ח.פ. 510277231 |
| החלטה | |
החלטה
המשיבה הגישה תגובתה להתנגדות ולבקשה להארכת מועד להגשתה, בהמשך להחלטתי מיום 3.2.13.
כפי שפורט בהחלטה הנ"ל, לטענת המבקש, המשיבה הפרה את ההסכם בין הצדדים, וסיפקה מוצרי אלומיניום לפרויקט בנייה (כקבלנית משנה), באיכות ירודה מהמוסכם. כתוצאה מכך התלוננו לקוחותיו של המבקש, ואף קיזזו מהתמורה לה הוא זכאי.
לטענת המשיבה, האיחור בהגשת ההתנגדות אינו מוצדק, כאשר ההמצאה בוצעה כדין לידי בתו של המבקש, באותו יום בו שבה מחו"ל. מעורבותו בתאונת דרכים אינה מצדיקה, לשיטתה, הארכת מועד. לגופו של עניין, הרי שלטענת המשיבה סיפקה את העבודות על פי ההסכם, לשביעות רצונו של המבקש, ואילו השיק חולל בשל הגבלת החשבון בלבד. לטענת המשיבה, המבקש העלה טענות באשר לאיכות העבודה רק על מנת להתחמק מהתשלום בו הוא מחוייב.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני רואה לנכון להאריך את המועד להגשת ההתנגדות, עד למועד בו הוגשה בפועל. ההתנגדות הוגשה באיחור בן שבועיים וחצי. אף אם אניח, כי ההמצאה אכן נעשתה כדין, כטענת המשיבה, הרי שהמבקש הביא די טעמים המצדיקים את הארכת המועד – תאונת דרכים בה היה מעורב זמן לא רב לפני המצאת האזהרה (כאשר היה באי כושר לעבודה במועד הרלבנטי להגשת ההתנגדות); מחלתו הקשה של אביו ונפילת אמו, כאשר המבקש הוא בנם היחיד, אשר מסייע בידיהם במיוחד, מאחר ואינם דוברי השפה העברית. ביחס לכל האמור הוצגו מסמכים תומכים. סבורני, כי מדובר בנסיבות חיצוניות, שאינן בשליטתו של המבקש, ואשר מצדיקות להאריך את המועד להגשת ההתנגדות, כאשר האיחור בהגשתה לא היה רב.
לגופו של עניין, עסקינן בצדדים קרובים לשטר. בין צדדים קרובים לשטר דינו של השטר כדין חוזה, וניתן להעלות טענות הנובעות מעיסקת היסוד בין הצדדים, לרבות הפרת תנאי ההסכם. טענות המבקש מעלות, איפוא, הגנה אפשרית מפני תביעת המשיבה. יחד עם זאת, יש ממש בטענת המשיבה, כי טענות ההגנה של המבקש לא פורטו מספיק, ולא נתמכו באסמכתאות, כגון חוות דעת או אף התכתבויות.
לפיכך, בהתאם לתקנה 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מורה, כי בכפוף להפקדת סך 3,000 ₪ בקופת ביהמ"ש, תוך 30 יום מקבלת החלטה זו, תינתן למבקש רשות להתגונן.
המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים, ותביא את התיק בפני, עם הפקדת הסכום האמור בקופת ביהמ"ש, או בחלוף המועד לביצוע ההפקדה.
ניתנה היום, כ' ניסן תשע"ג, 31 מרץ 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
