חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אופן תשלום פיצויים לקטינה בגין נזקי גוף שנגרמו עקב תאונת דרכים

תאריך פרסום : 04/12/2014 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באר שבע
30961-03-10
03/10/2014
בפני השופט:
גד גדעון

- נגד -
התובעת:
צ.א.צ (קטינה)
עו"ד יואל נעים
הנתבעים:
1. יונס אל עמור
2. AIG חברה לביטוח בע"מ

עו"ד מיכאל מגידיש
פסק דין
 

 

1.         זהו פסק דין, בתביעה לתשלום פיצויים, בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעת, עקב תאונת דרכים.

 

2.         התובעת, קטינה, ילידת 25.12.96, נפגעה ביום 28.8.09, בהיותה בת כ-13 שנים, בתאונת דרכים, כאשר רכב בו נהג הנתבע מס' 1, ואשר בוטח ע"י הנתבעת מס' 2, פגע בה.

 

            התובעת נחבלה בתאונה, בין היתר, בראשה ובגפיה, וע"כ הובהלה לבית החולים, ואושפזה במשך 5 ימים. כארבעה חודשים לאחר התאונה, אושפזה התובעת למשך 3 ימים נוספים, עקב פרכוסים מהם סבלה, כתוצאה מפגיעתה בתאונה.  

 

3.         ביהמ"ש מינה מומחים מטעמו, לבחינת נכותה הנטענת של התובעת, בתחומי האורטופדיה, הנוירולוגיה, הפסיכיאטריה וא.א.ג.

 

המומחה בתחום האורטופדיה, פרופ' קלמן כץ, חיווה דעתו, כי דרגת נכותה של התובעת בתחום זה, עומדת על 20%, בהתאם לס"ק 48(1)(ו) לתוספת, לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), בגין הגבלה בתנועות פרק הירך, וכן מצא, כי רגלה הימנית, קצרה בכחצי סנטימטר לעומת רגלה השמאלית, כתוצאה מהפגיעה בתאונה.

 

פרופ' מירי נויפלד, המומחית בתחום הנוירולוגיה, חיוותה דעתה, כי לתובעת נכות צמיתה בשיעור 10%, לפי סעיף 29(11) לתקנות המל"ל, בגין תסמונת שלאחר זעזוע מוח, וכן נכות בשיעור 10%, לפי סעיף 30(1)(ב) לתקנות, בגין פרכוסים, למשך שנה אחת ממועד חתימת חוות הדעת (1.7.11). המומחית סברה, כי יש לשוב ולבחון את תדירות הפרכוסים, בתום השנה האמורה, ע"מ לשוב ולאמוד את נכותה של התובעת, בגין ליקוי זה.

 

המומחית בתחום הפסיכיאטריה, ד"ר שוש ארבל, חיוותה דעתה, כי לתובעת נכות צמיתה בשיעור 20%, לפי סעיף 34(ג) לתקנות המל"ל, בגין תסמונת דחק בתר חבלתית, ובגין הפרעה דכאונית. המומחית המליצה על טיפול פסיכולוגי והתנהגותי לתובעת, בתדירות של טיפול אחד בשבוע, ובעלות של כ-400 ₪ לשעה. יצויין לעניין זה - אבי התובעת העיד בתצהירו, כי התובעת טופלה בעבר טיפול פסיכיאטרי, במשך כשנה, אך הטיפול הופסק, והתובעת אינה רוצה עוד בטיפול.

 

המומחה בתחום א.א.ג, ד"ר ארי דירוא, חיווה דעתו, כי לתובעת נכות צמיתה בשיעור 15%, לפי סעיפים 72(1) ו-72(4)(ב)(I) לתקנות המל"ל, בגין ליקוי שמיעה באוזן שמאל, ופגיעה קלה באוזן הפנימית, המלווה בהפרעה בשיווי המשקל. המומחה פירט בחוות דעתו, כי התובעת סובלת מטנטון, ואולם, לא קבע, כי נגרמה לה נכות ע"פ סעיף 72(4)(ד) לתקנות המל"ל, ומכאן, ששיעור הנכות לא נקבע בגין טנטון. 

 

4.         ב"כ הצדדים, ויתרו על חקירת המומחים מטעם ביהמ"ש.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ