אוחנה נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ה"ת
בית משפט השלום אילת
53788-02-11
14.3.2011
בפני :
יואל עדן

- נגד -
:
אודי מאיר אוחנה
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

זוהי בקשה להחזרת תפוסים שהינם 3 מכשירי טלפון וכסף מזומן אשר נתפס מהמבקש.

מדובר בתפיסה מיום 10.02.2011.

טרם הוגש כתב אישום בתיק.

על פי סעיף 35 לפקודת סדר הדין הפלילי [מעצר וחיפוש] [נוסח חדש], אם תוך 6 חודשים לא הוגש משפט אשר בו צריך החפץ לשמש ראיה ולא ניתן צו על אותו חפץ לפי סעיף 34, יש להחזיר את החפץ לאדם אשר ממנו נלקח.

בענייננו, חלף מעט למעלה מחודש מאז התפיסה.

עניינה של הבקשה 3 מכשירי טלפון ואולם ביחס לשניים מהם מאשר המבקש כי הם בשימושו הפרטי [הגם שאחד מהם שייך לדבריו, לאמו] והשלישי לטענתו, שייך לאמו.

נציג המשטרה הודיע כי ככל שתוצג קבלה כי טלפון שלישי זה שייך לאמו של המבקש, המכשיר יושב.

יובהר כי המבקש ציין שני מספרי טלפון, אשר הם מספרי טלפון אשר בהם הוא עושה שימוש, זאת הן בדיון היום בבית המשפט והן במהלך חקירתו. הודעת נציג המשטרה היתה מותנית בכך שהמכשיר האמור אשר לגביו יכול ותובא קבלה, לא יהיה אחד משני המכשירים הנושאים את מספרי הטלפון האמורים.

ביחס לסכום הכספי אשר נתפס, נאמר בתשובת המשיבה כי כסף זה חשוד ככסף אשר שימש לעסקת סמים ועד לבירור הנסיבות, מבקשת המשטרה שלא להעתר לבקשה.

לאחר שעיינתי בבקשה ושמעתי את הצדדים, לא ראיתי מקום להעתר לבקשה.

מדובר בחקירה אשר עניינה חשדות לעבירות סמים חמורות.

המחוקק קבע את פרק הזמן של 6 החודשים האמור האמור בסעיף 35 לפקודה ולא מצאתי נימוק של ממש לקצר בעניינם של התפוסים בתיק זה את פרק הזמן, הגם שסמכות כאמור נתונה לבית המשפט.

יש לאפשר למשטרה למצות את החקירה בחשדות חמורים אלו, גם אם משמעות הדבר פגיעה בקניינו של המבקש.

שני מספרי הטלפון העולים בחקירה הינם מספרי טלפון אשר המבקש מאשר שהם בשימושו ולפיכך, יש למצות את החקירה לגביהם.

לאור הסכמת ב"כ המשיבה, הרי שככל שיתברר כי הטלפון השלישי שייך לאמו של המבקש, באמצעות קבלה אשר תוצג למשטרה ובנוסף יתברר כי מדובר בטלפון אשר בו מספר אשר אינו מופיע בחקירה, יושב הטלפון האמור על ידי המשטרה למבקש.

הכספים אשר נתפסו, בשים לב לכך שמדובר בחשד לעבירות סמים חמורות, הרי שבמסגרת כתב אישום, ניתן להגיש בקשה לחילוטם. במצב הדברים הנוכחי טרם הוגש כתב אישום ואין לסכל באמצעות השבת הכספים כעת את האפשרות לעתור לחילוטם.

אשר על כן, הבקשה נדחית בכפוף לאמור לעיל ביחס לפלאפון השלישי.

ככל שבתום 6 חודשים ממועד התפיסה לא יוגש כתב אישום, יהיה על המשטרה לפעול לפי סעיף 35 לפקודה.

תיק החקירה מושב.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>