פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
4823-09-11
17/10/2013
|
בפני השופט:
ישראלה קראי-גירון
|
- נגד - |
התובע:
אסעד אבו רוקן
|
הנתבע:
כונס נכסים רשמי מחוז חיפהעו"ד אסף איל
|
פסק-דין |
פסק דין
א. מבוא
1.החייב, יליד 29.8.1964, נשוי, ואב לשני ילדים. החייב הגיש בקשה למתן צו כינוס לנכסיו ולהכרזתו פושט רגל ביום 5.9.2011.
2.ביום 29.11.2011 נתן בית המשפט צו לכינוס נכסיו על פי בקשתו בגין חובות מוצהרים בסך 598,316 ₪ ל – 11 נושים.
3.בצו הכינוס חויב החייב לשלם לקופת הכינוס סך חודשי של 700 ₪ החל מיום 1.2.2012 ולהגיש דוחות דו חודשיים בדבר הכנסותיו והוצאותיו.
4.נכון למועד עריכת חוות דעת המנהל המיוחד ביום 18.12.2012, הוגשו כנגד החייב 13 תביעות חוב בסך 742,007 ₪. לא הוגשו תביעות חוב בדין קדימה. נכון למועד כתיבת פסק דין זה, החייב מובטל ומתקיים מקצבת נכות. לטענתו, מצבו הרפואי אינו מאפשר לו לשוב למעגל העבודה. גם אשת החייב אינה עובדת ולא ברור מדוע. כאמור, לטענת החייב, בשל היותו מרותק לכסא גלגלים מטעמי בריאות ולאור תאונות שעבר הוא מתקשה במציאת עבודה.
5.החייב נחקר ביום 7.11.2012.
ב.גרסת החייב בנוגע להיווצרות חובותיו
1.לטענת החייב כל חובותיו נוצרו החל משנת 2009, עת בחר לנהל אתר אינטרנט בנושא אקטואליה. לטענתו, האתר כשל בשל ריבוי מתחרים והתחייבויות שנטל על עצמו לצורך ניהול אתר זה.
יאמר כבר עתה, כי לחייב אין הסברים סבירים מדוע היה צורך בהוצאת הוצאות כה רבות לצורך הקמת ואחזקת עסק של אתר אינטרנט בנושא חדשות אשר פעל במשך פחות משנה.
2.לטענת החייב, עד לשנת 2009 עבד כשכיר והסתפק במועט ולמרות שנפגע במספר תאונות עבודה לא יצר חובות וידע לכלכל עצמו ומשפחתו באופן שהתאים להכנסותיו.
3.לטענת החייב, הוא נפצע בתאונת עבודה שאירעה בחודש פברואר 2011 ובגין פציעתו נותר מרותק לכסא גלגלים. תביעה לתשלום פיצוי בגין נכות זו נמחקה משום שהחייב לא המציא חוות דעת רפואית לתמוך בה , לטענתו בשל חסרון כיס.
במהלך הדיון בבקשה זו נטען כי הדיון בתביעה הנ"ל חודש. לטענת בעלי התפקיד אם יזכה החייב בתביעתו קיים סיכוי כי סכום הפיצוי בו יזכה יספיק לסילוק כל חובותיו.
החייב לא קיבל אישור בית משפט זה או אישור בעלי התפקיד לנהל התביעה.
4.החייב אינו עובד, לטענתו מטעמי בריאות, ומתקיים מקצבת נכות משום שהתאונה בה
נפצע הוכרה כתאונת עבודה. אשת החייב אף היא אינה עובדת, לא ברור מדוע. הכנסות התא המשפחתי הינם כ – 6,700 ₪ לחודש.
5.החייב לא המציא מסמכים רלוונטים בנוגע להפעלת עסקו (אתר האינטרנט), או בנוגע לפעילותו בבנקים שונים אגב הפעלת אתר זה או פעילותו במסגרת חברות האשראי השונות.
החייב הודה כי הוציא הוצאות רבות לצורך פרסומו של האתר ושיווקו לרבות עריכת חאפלות, מתן חסות כספית לגופים ומתן הלוואות.
6.החייב לא המציא מסמכים רלוונטים לרבות דוחות עסקיים, מסמכי בנק, אסמכתאות על משלוח הודעות לנושים על ההליך וכיוצא באלה. הדבר מפורט בסעיף 20 לתסקיר המנהל המיוחד מיום 18.12.20121.
7.גם לתגובת החייב, לדוחות בעלי התפקד בעניינו, שוב לא צורפו מסמכים ובפועל עד מועד כתיבת פסק דין זה לא ביצע החייב הנדרש ממנו ולא המציא מסמכים נדרשים לתמיכה בטענתו בעניין אופן יצירת חובותיו. החייב התחייב לעשות כן בסעיף 21 לתגובה מיום 17.3.2013 אך לא עשה כן.