- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אבו עאיש נ' מדינת ישראל
|
בש"פ בית המשפט העליון ירושלים |
5609-18
31.7.2018 |
|
בפני השופט: י' אלרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העוררים: 1. סארי אבו עאיש 2. סלימאן אבו עאיש עו"ד שפיק אבו האני |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד איתמר גלבפיש |
| החלטה | |
- לפניי ערר לפי סעיף 53 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996, על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע במ"ת 11165-06-18 (השופט נ' אבו טהה) מיום 11.7.2018, לעצור את העוררים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
- כתב האישום שהוגש נגד העוררים ואחיו של העורר 1, שהינו קטין (להלן: הקטין; השלושה יחד ייקראו להלן: המעורבים), מייחס להם עבירת שוד בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); הובלת ונשיאת נשק, לפי סעיף 144(ב) לחוק העונשין; שינוי זהות של רכב, לפי סעיף 413ט לחוק העונשין; ושיבוש מהלכי משפט, לפי סעיף 244 לחוק העונשין (שתי עברות לעורר 1 ועבירה אחת לעורר 2).
- על פי העובדות המתוארות בכתב האישום, במועד שאינו ידוע למשיבה, מספר ימים לפני יום 27.5.2018, גמלה בליבו של העורר 1 החלטה לחטוף נשק מחייל צה"ל, על מנת למכור אותו תמורת סכום של כ-20,000 ש"ח. משכך פנה לאחיינו, העורר 2, והציע לו להצטרף אליו ולשדוד רובה מחייל צה"ל, על מנת למוכרו, ולאחר מכירת הנשק, ימסור העורר 1 לעורר 2 סכום של 1,000 ש"ח תמורת חלקו במעשה.
העורר 1 לקח את רכבו של אחיו, והצטייד באקדח חרוזים הנחזה להיות אקדח אמיתי, שלוש מטפחות ראש לכיסוי הפנים וכפפות, ונסע עם העורר 2 למוסך בדאהריה, שם נטלו השניים לוחיות רישוי של רכב ישראלי. לאחר מכן התקשר העורר 1 לקטין ואמר לו להגיע לצומת שוקת, שם חבר אליהם.
המעורבים נסעו ליער להב, שם החליף העורר 1 את לוחיות הרישוי של הרכב, והמעורבים הצטיידו במטפחות ובכפפות. העורר 1 הציע לקטין לקחת חלק בשוד הנשק, בתמורה ל-1,000 ש"ח. לאחר מכן, נסעו המעורבים ברכב באזור בית קמה, כאשר העורר 1 נהג ברכב והעורר 2 והקטין ישבו במושב האחורי, ותרו אחר הזדמנות לבצע את תוכניתם.
בסמוך לסניף "מקדונלדס" הבחינו המעורבים בחייל בשירות סדיר שהלך בשולי הכביש לכיוון קיבוץ בית קמה, שנשא על גופו רובה סער מסוג M-4 שעליו הותקנה כוונת, וכן מחסנית עם כדורים. המעורבים התקרבו בנסיעה לחייל, עצרו בסמוך אליו, יצאו מהרכב כשהם רעולי פנים ועטויי כפפות והחלו להיאבק בו.
לאחר מאבק פיזי, במהלכו איים העורר 1 על החייל באקדח והיכה אותו בראשו באמצעותו, הפילו המעורבים את החייל ארצה, לקחו את נשקו ונמלטו בחזרה אל רכבם. החייל קם, רץ לעבר הרכב ואחז בדלתו השמאלית האחורית, אך המעורבים החלו בנסיעה ונמלטו מהמקום כשהם נוסעים במהירות על כביש עפר ליד קיבוץ בית קמה.
סמוך לאחר מכן, התהפך רכבם של המעורבים, והם ברחו ממנו עם הנשק. העורר 1 הסתיר את הנשק, האקדח וחלק מן הציוד, השמיד את כרטיס הזיכרון של הטלפון שלו, ואף הורה לקטין להיפטר ממכשירו הסלולרי.
- יחד עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה לעצור את העוררים עד תום ההליכים בעניינם.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
