תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
12041-11-10
02/06/2011
|
בפני השופט:
עזריה אלקלעי
|
- נגד - |
התובע:
סוהר אבו טביח
|
הנתבע:
1. מהא אלקאני 2. הכשרת הישוב ביטוחים בע"מ
|
החלטה,פסק-דין |
החלטה
התיק קבוע היום לשמיעת עדים.
כתב ההגנה הוגש ב-17/1/2011. מאז ועד היום חלפו חודשים ארוכים שבמהלכן יכלה הייתה הנתבעת לעתור לצווים כפי שהיא מבקשת כיום במעמד הדיון. אין כל מקום לדחיית הדיון ולפיכך אני דוחה את הבקשה הדיון יתקיים היום.
ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תשע"א, 02/06/2011 במעמד הנוכחים.
עזריה אלקלעי, שופט
התובעת מוזהרת כדין.
פסק דין
בפני תביעה בגין תאונת דרכים שבמהלכה נפגע רכב התובעת שחנה על ידי רכב הנתבעים שנסע בהילוך אחורי.
האחריות לקרות התאונה אינה שנויה במחלוקת וכל ששנוי במחלוקת הינו גובה הנזק.
מטעם התובעים העידו התובעת ובעלה.
כמו כן הוגשה בתיק חוות דעת שמאי.
השמאי לא הוזמן לחקירה נגדית על ידי הנתבעים וחוות דעתו לא נסתרה.
לפיכך איפוא מהעובדות שהוכחו בפניי הנני מקבל את התביעה באופן חלקי והנני קובע כי הנתבעים ישלמו לתובעת את סכום הנזק שנגרם לרכב בגין הפגיעה בפח סך של 19,841 ₪ בנוסף שכ"ט שמאי בשיעור חלקי של 450 ₪.
הנני דוחה את התביעה ככל שהיא מתייחסת לנזק בגיר שכן נזק זה לא הוכח לי ואיני יכול לקבל כי הנזק נגרם מהתאונה שבה נפגע הרכב בפגיעת פח בחלקו האחורי כאשר גם פגיעה זו אינה חזקה במיוחד.
כמו כן אינני פוסק לזכות התובעים נזק בגין ירידת ערך שכן לא נראה לי מהנזק העולה מהתמונות כי נגרמה ירידת ערך בשיעור כה ניכר כפי שנקבע בחוות הדעת.
לפיכך, ככל הנראה הנזק בגיר נגרם עקב תקלה אחרת שאין לה כל קשר לתאונה.
כל יתר ראשי הנזק לא הוכחו.
בסופו של יום ישלמו הנתבעים לתובעת סך של 19,291 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 10/3/10 בתוספת אגרת בית משפט בסך 370 ₪ שכ"ט עו"ד בשיעור 17.4% מהסכום הפסוק.
זכות ערעור לבית משפט מחוזי בתוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תשע"א, 02/06/2011 במעמד הנוכחים.
עזריה אלקלעי, שופט