א' נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
54122-11-19
13.7.2021
בפני השופטת הבכירה:
אורית יעקבס

- נגד -
התובע:
ד.א.
עו"ד מאיר מלכא
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד אברהים מסארווה
פסק דין
 

 

1.תביעתו של התובע להכרה בתאונת הדרכים שארעה לו בתאריך 12/11/15 כתאונת עבודה נדחתה על ידי הנתבע במסגרת מכתב דחיה מיום 22/11/18.

 

כנגד דחיה זו הוגשה התביעה שלפנינו

 

2.מהלך הדיון

א.בתאריך 22/12/20 התקיימה ישיבת הוכחות במסגרתה העידו לפנינו התובע והעד מטעמו - הוא מר ניב חזן, כאשר ביחס לעד נוסף של התובע (הוא מר אריה ולטרמן אשר הוגדר כ"מומחה למחשבים") הודיע ב"כ התובע בתחילת הישיבה כי עד זה "עדיין לא הגיע" (עמ' 1 שורה 11 לפרוטוקול), כאשר לאחר סיום עדותם של מר ניב חזן ושל התובע הודיע ב"כ התובע כי הוא מוותר על עדותו של מר אריה ובהתאם לכך ניתנה החלטה במסגרתה הורה בית הדין גם על הוצאת תצהירו של זה מהתיק.

עוד העידו לפנינו במסגרת ישיבת ההוכחות הנ"ל גם עדי הנתבע, הם ה"ה מלכה מירי ורונן, בעלי הפיצריה בה עבד התובע כשליח בתקופה הרלוונטית לתאונה (להלן בהתאמה - גב' מירי או בעלת הפיצריה וכן מר רונן או בעל הפיצריה).

ב.בסיום ישיבת ההוכחות המליץ בית הדין לנתבע לשקול אפשרות לחזור בו מדחיית התביעה והוא הודיע:"שמעתי את דברי בית הדין, מבקש שהות בת 14 יום מהיום כדי לעבור על הפרוטוקולים של ההליך שהתקיים בבית משפט השלום בטבריה (ת.א 30281-01-17), סומנו כנ/1 בהליך כאן, וכדי להודיע האם יש שינוי בעמדתנו" (עמ' 22 שורות 22-24 לפרוטוקול).

בהתאם לדברים אלו, קצב בית הדין לנתבע שהות בת 14 יום להודיע יש שינוי בעמדתו וכן קבע לוח זמנים להגשת סיכומים במקרה שלא יהיה שינוי בעמדת הנתבע.

ג.בתאריך 11/2/21, לאחר ששאר הפרוטוקולים מהדיון בבית משפט השלום הועברו לנתבע הוא הודיע כי אין שינוי בעמדתו ובהתאם לכך קצב בית הדין לצדדים מועדים לשם הגשת סיכומיהם, אלא שבתאריך 23/2/21 הגיש התובע בקשה חוזרת לזימון חוקר הנתבע.

ד.בתאריך 9/3/21 לאחר שהנתבע התייחס לבקשת התובע לזימון החוקר, הודיע ב"כ התובע כי הוא מוותר (ויתור מותנה) על בקשתו ובהתאם לכך שב בית הדין וקצב לצדדים מועדים לשם הגשתם סיכומיהם ולאחר שאלו הוגשו (סיכומי התובע ביום 20/4/21, סיכומי הנתבע ביום 15/6/21 וסיכומי התשובה של התובע ביום 8/7/21) הגיעה העת להכריע בתביעה.

 

3.השאלה שבמחלוקת - האם בתאריך 12/11/15 ארעה לתובע תאונת דרכים עת רכב על קטנוע של הפיצריה בה עבד, בדרכו לבצע משלוח ללקוחה בפוריה עילית או שתאונת דרכים זו ארעה לו שלא במסגרת עבודתו אלא עת רכב על אופנוע שטח?

 

4.טענות הצדדים

לטענת התובע - פגיעתו היתה עת היה בדרכו לבצע משלוח של פיצה ללקוחה בפוריה עילית ועת רכב על קטנוע של הפיצריה בה עבד.

לטענת הנתבע - תאונת הדרכים שארעה לתובע בתאריך 12/11/15 לא ארעה לו תוך כדי עבודתו אלא עת רכב בשטח על אופנוע שטח השייך לו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>