חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

א.ח גולן בע"מ ואח' נ' השתתפויות בנכסים - ניהול נדלן עסקי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריית שמונה
21548-11-11
23.12.2011
בפני :
ברכה לכמן

- נגד -
:
השתתפויות בנכסים בישראל בע"מ
:
א.ח גולן בע"מ
החלטה

החלטה

1.מונחת לפני בקשה להעברת הדיון לבית משפט השלום בחיפה לפי סעיף 49 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) תשמ"ד – 1984, אשר הוגשה בהזדמנות הראשונה, בשל סעיף שיפוט בהסכם השכירות המקנה לבית משפט השלום בחיפה סמכות שיפוט מקומית, מקום עסקה של המבקשת המצוי בקרית ביאליק שם גם נוצרה ההתחייבות והמקום שנועד, או שהיה מכוון, לקיום ההתחייבות.

2.המשיבה מתנגדת לבקשה וטוענת כי מתקיימות מס' חלופות הקבועות בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות"), המצביעות שהסמכות המוקנית מוקנית לבית משפט זה. מקום המעשה/המחדל שבשלו תובעים, מקום מסירת הנכס והמקום שנועד לקיום ההתחייבות, כולן מתקיימות בעיר צפת.

דיון

3.הבקשה הוגשה במסגרת תביעה לביטול הסכם ופיצויים בסך של 150,000 ₪ בגין הפרת הסכם שכירות בלתי מוגנת שנכרת בין הצדדים, לגבי נכס המצוי בעיר צפת. ההסכם נחתם בקרית ביאליק והוא כולל בתוכו תניית שיפוט המקנה סמכות שיפוט מקומית לבית משפט השלום בחיפה, אך לא סמכות ייחודית.

4.סמכות השיפוט המקומית, נקבעת על פי כתב התביעה. על פי תקנה 9(6) לתקנות, על התובע לכלול בכתב התביעה את "העובדות המראות שבית המשפט מוסמך לדון בתובענה".

5.כאמור, בין הצדדים נכרת הסכם שכירות בלתי מוגנת לגבי חנות המצויה במרכז מסחרי רסקו בצפת. מטרת השכירות היא מכירת מוצרי איפור וקוסמטיקה. התובעת טוענת כי השקיעה 100,000 ₪ בשיפוץ והצטיידות של מכשירים לחנות ורכשה מוצרים בסך של 100,000 ₪.

6.עוד טוענת התובעת בכתב התביעה כי המרכז המסחרי הפך למזבלה, חלק מהחנויות משמשות כמחסנים דבר המפחית את מס' הלקוחות, חנות אטליז במרכז המסחרי גורמת לסרחון בלתי נסבל בתקופות החגים, חזות המרכז המסחרי מוזנחת. אשר על כל אלה, ובשל המחדל בניהול המרכז המסחרי ע"י המבקשת, טוענת המשיבה כי המבקשת הפרה הפרה יסודית את ההסכם וכתוצאה מכך נגרמו למשיבה נזקים אותם היא תובעת בסך של 150,000 ₪.

7.כללי הסמכות המקומית, בתובענה שאינה במקרקעין, מוסדרים בתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984, הקובעת מספר אפשרויות לקביעת מקום השיפוט. די בקיומה של אחת האפשרויות כדי להקנות סמכות מקומית לבית המשפט לדון בתביעה.

8.הצדדים התחייבו בהסכם שכירות בלתי מוגנת לגבי נכס המצוי בעיר צפת והמחדלים וההפרות הנטענות בכתב התביעה מתייחסות למרכז המסחרי בו מצוי הנכס. על כן, בענייננו, מתקיימות 3 חלופות המקיימות סמכות מקומית לבית משפט זה השייך לאזור שיפוט מחוז צפון, המקום שנועד לקיום ההתחייבות, מקום מסירת הנכס ומקום המעשה או המחדל שבשלו הוגשה התביעה. לפיכך, לא ניתן לומר כי בית משפט זה נעדר סמכות מקומית.

9.באשר לתניית השיפוט בהסכם השכירות, מאחר אין מדובר בתניית שיפוט יחודית, נתונה הבחירה לתובע, לבחור היכן הוא מבקש לנהל את תביעתו על פי כללי הסמכות המקומית.

10.לאור האמור לעיל, לאחר ששקלתי ובחנתי את הנסיבות שלפני, אני קובעת כי לבית משפט זה סמכות מקומית לדון בתובענה.

11.סוף דבר- לאור התוצאה שהתקבלה, אני מורה על דחיית הבקשה תוך חיוב המבקשת בהוצאות הבקשה בסך של 700 ₪.

ניתנה היום, כ"ז כסלו תשע"ב, 23 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>