ת"א 505-09 אבני דרך בע"מ נ' שר האוצר

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי נצרת
505-09
25.2.2015
בפני השופט:
יונתן אברהם

- נגד -
התובעת:
אבני דרך בע"מ
הנתבעים:
1. שר האוצר
2. משרד הביטחון

החלטה
 

 

התביעה שבפניי היא לפיצוי בגין הפקעת מקרקעין, בהתאם לסעיף 12 (ה) לפקודת הקרקעות (רכישה לצרכי ציבור, 1943).

בתיק זה נשמעו ראיות. בין היתר הוגשה חוות דעת של השמאי רוגובין מטעם הנתבעת וכן הוגשה חוות דעת של השמאי שמואל פן מטעם בית המשפט.

על אף שהוכנה חוות דעת מטעם התובעת, התובעת הצהירה כי היא מוותרת על חוות הדעת של המומחה מטעמה, מר סיון (חוות דעת אשר ממילא לא נערכה לפי הנמוכה מבין תוצאות שתי שיטות החישוב המנויות בסעיף 12 (ה)).

בפסק דין שניתן ביום 27/09/12, נתקבלה לבסוף חוות דעת המומחה מטעם הנתבעים בנימוק כי חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט לא נערכה לפי הקריטריונים הקבועים בסעיף 12 (ה) וכן לא נתבקשה על ידי התובעת השלמת חוות דעת המומחה מטעמה או השלמת חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט.

אשר לחוות דעת המומחה מטעם הנתבעים ובהתאם להוראת סעיף 12 (ה) הנ"ל, הועמדו הפיצויים על חלופת ההפסד הממשי - הנמוכה מבין שתי חלופות שהוצגו באותה חוות דעת.

 

על פסק הדין הנ"ל הגישה התובעת ערעור לבית המשפט העליון.

בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון ביום 05/08/14 נקבע כך:

 

"לנוכח הודעת הצדדים, ובהמשך להחלטתנו מיום 10.3.2014, מוחזר התיק לבית המשפט המחוזי, על מנת שבית המשפט המחוזי ינחה את המומחה מטעמו בעניין האופן הנאות להגיש חוות דעת במקרה זה. לאחר מכן יימשך ההליך בבית המשפט המחוזי מנקודה זו".

 

לאחר מתן פסק הדין הנ"ל, התקיימה בפניי ישיבת קדם משפט בה הבהירו ב"כ הצדדים (ראה פרוטוקול מיום 28/09/14 שורות 8-14) כי כוונת בית המשפט העליון הייתה שהמומחה מטעם בית המשפט יבחן את חלופת ההפסד הממשי המוזכרת בסעיף 12 (ה) ולאחר מכן יפסוק מחדש בתיק.

 

לאחר הבהרה זו של הצדדים, הוריתי למומחה מר פן בהחלטה מאותו יום, להשלים חוות דעתו באופן שיתייחס לאפשרות של פיצוי לפי חלופת ההפסד הממשי לפי סעיף 12 (ה) לפקודת הקרקעות הנ"ל.

כמו כן אפשרתי לצדדים לטעון בפניו ולהציג בפניו כל אסמכתא התומכת בעמדות הצדדים בעניין הטעון השלמה.

 

ביום 14/12/14 התקבלה חוות הדעת המשלימה של המומחה מטעם בית המשפט.

המומחה הנ"ל סקר את הוראת סעיף 12 (ה) הנ"ל וכן את הפרשנות שניתנה לו בפסק הדין המנחה בעניין זה (ע"א 213/73 אגודה שיתופית לשיכון נגד מדינת ישראל, פד"י 6 (1) עמ' 627).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>